11:48 15.04.2016

Українських шахістів тимчасово відсторонено від змагань через борг перед ФІДЕ

2 хв читати
Українських шахістів тимчасово відсторонено від змагань через борг перед ФІДЕ

Міжнародна федерація шахів (FIDE) тимчасово призупинила співпрацю з Федерацією шахів України через заборгованість, про що повідомляється на офіційному сайті федерації.

Як повідомляється на офіційному сайті ФІДЕ, "відповідно до рішення Ради FIDE, ухваленого на засіданні в Москві 28-29 березня 2016 року, послуги для Федерації шахів України тимчасово призупинено, оскільки у встановлений термін в повному обсязі не було проведено виплати за матч на першість світу серед жінок у Львові".

Як повідомляють українські ЗМІ, у зв'язку із заборгованістю, яка становить EUR60 тис., українські шахісти виявилися тимчасово відстороненими від змагань під егідою FIDE.

Як відомо, в матчі у Львові у березні українка Марія Музичук втратила титул чемпіонки світу, програвши китаянці Хоу Іфань із рахунком 3:6.

Як повідомляє інтернет-видання "Гал-Інфо", участь у такому турнірі гарантувала кожному з гросмейстерів високі гонорари: EUR120 тис. за перемогу і EUR80 тис. за участь, проте свої призові шахістки досі не отримали.

За інформацією, свої премії обидві шахістки поки що не отримали. Причина - Україна не доплатила Міжнародній шаховій федерації (FIDE) EUR60 тис. Із запланованого бюджету матчу за світову шахову корону, а саме із EUR405 тис., FIDE отримала від організаторів лише 345 тис.

"Нас непокоїть ця ситуація. Адже зі свого боку місто інвестувало 7,1 млн грн, область - 5,1 млн грн. А Федерація шахів України не вклала жодної гривні. Ми не розуміємо, чому ФШУ досі не виплатила цієї суми", - заявив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Федерація шахів України в особі її президента Віктора Капустіна на офіційному сайті оприлюднила листа, в якому повідомила, що джерелом фінансування решти EUR60 тис. мала бути Львівська міська рада, а не ФШУ. І це саме ті кошти, які мала отримати як призові М.Музичук, зазначає "Гал-Інфо".

"Позиція ФШУ є такою: ініціатори та безпосередні організатори матчу, які надавали свої зобов'язання, мають знайти можливості щодо врегулювання цього питання з екс-чемпіонкою світу Марією Музичук у світлі попередніх домовленостей. Зі свого боку ФШУ, як і завжди, докладе зусиль для захисту членів федерації й всіляко сприятиме досягненню консенсусу", - наводить "Гал-Інфо" слова В.Капустіна.

Сім'ї М.Музичук запропонували замість призових EUR60 тис. певні варіанти нерухомості у Львові. При цьому, як зазначає "Гал-Інфо", керівники міста обіцяли гросмейстеру квартиру ще за перемогу на чемпіонаті світу в Росії минулого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА