13:06 21.07.2016

Рішення CAS про недопуск російської збірної до Олімпіади є обов'язковим для МОК

3 хв читати
Рішення CAS про недопуск російської збірної до Олімпіади є обов'язковим для МОК

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив позови 68 легкоатлетів на рішення ІААФ про заборону їхньої участі у міжнародних змаганнях, зокрема й в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Це випливає з поширеної в четвер заяви суду.

"CAS відхилив позов ДКР і 68 російських легкоатлетів", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті суду в четвер.

Рішення Спортивного арбітражного суду про недопущення російських легкоатлетів до олімпійських ігор є обов'язковим для МОК, заявив генеральний секретар Лозаннського арбітражу Матьє Ріб.

"Російський Олімпійський комітет відібрав 68 атлетів для олімпійських змагань. Міжнародний олімпійський комітет має вирішувати, чи можуть ці атлети брати участь, чи ні (в Олімпіаді). Що стосується нашого суду, то Російська Федерація не допускається. І зазвичай за таким рішенням атлети не допускаються. Але МОК не є учасником нашого рішення і наше рішення є обов'язковим для МОК", - заявив М. Ріб у четвер в ефірі телеканалу "Росія 24" (переклад телеканалу).

Російська сторона може оскаржити рішення Лозаннського спортивного арбітражу в Швейцарському федеральному суді протягом 30 днів, повідомив М. Ріб.

"За законом сьогоднішнє рішення Лозаннського спортивного арбітражу можна оскаржити в Швейцарському федеральному суді протягом 30 днів після винесення вердикту", - сказав генсек суду.

Він також повідомив, що МОК може допустити російських легкоатлетів на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, оскільки є організатором заходу.

"Це питання не правове, але це можливо, оскільки згідно з Хартією Олімпійських ігор МОК є головним організатором ігор", - заявив М. Ріб.

У листопаді 2015 року незалежна комісія ВАДА у своїй доповіді звинуватила Росію в порушення антидопінгових правил і сформулювала низку рекомендацій. На цій підставі Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій дискваліфікувала всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА), РУСАДА позбулося акредитації, роботу московської антидопінгової лабораторії було припинено. Таким чином російські спортсмени втратили можливість виступати на міжнародних змаганнях.

На Олімпійському саміті МОК 21 червня було надано рекомендацію допустити до Ігор-2016 окремих російських спортсменів, не замішаних у допінгових скандалах, за умови виконання певних критеріїв. Виступати на Олімпіаді вони повинні не як нейтральні або незалежні атлети, а лише під прапором своєї країни.

ІААФ з 136 поданих заявок росіян схвалила лише одну - стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної. Додатково отримала дозвіл виступати бігунка Юлія Степанова, інформатор ВАДА і одна з головних героїнь фільмів ARD щодо допінгу в російському спорті, яка раніше відбувала дискваліфікацію. ІААФ рекомендувала допустити її до Олімпіади в Ріо в статусі незалежного нейтрального атлета.

Рішення CAS стосовно російських легкоатлетів МОК враховуватиме у розгляді питання про допуск всіх російських спортсменів на Ігри в Ріо.

18 липня ВАДА рекомендувало відсторонити від Олімпіади-2016 всю збірну Росії на підставі звіту незалежної комісії на чолі з Річардом Маклареном про допінгові махінації країни під час, а також до і після зимових Ігор у Сочі-2014.

20 липня виконком ОКР затвердив склад російської команди на Олімпійські ігри в Ріо, до якого увійшли 387 спортсменів, зокрема 68 легкоатлетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА