17:39 22.08.2016

Жданов відповів Саакашвілі: Одеська область посідає низьке місце в рейтингу з літніх видів спорту

3 хв читати
Жданов відповів Саакашвілі: Одеська область посідає низьке місце в рейтингу з літніх видів спорту

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вважає, що перш ніж критикувати виступ олімпійської збірної України на Іграх в Ріо-де-Жанейро, голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі повинен спочатку відзвітувати про свою роботу з розвитку спорту в регіоні.

"Скільки було побудовано нових стадіонів з сучасним легкоатлетичним покриттям? Наприклад, у Луцьку такий новенький, сучасний і сертифікований стадіон відкрили в цьому році. Скільки було побудовано і відкрито нових ДЮСШ та ШВСМ? Скільки було придбано нового обладнання і спортінвентарю для цих шкіл, в яких формується резерв для олімпійської збірної? Скільки квартир і стипендій виділено місцевою владою олімпійцям, які представляють Одеську область? Скільки коштів керівник області знайшов і направив на підготовку олімпійців Одеської області до Ігор в Ріо, зокрема на забезпечення їх інвентарем та обладнанням?" - написав він на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

І.Жданов зазначив, що, згідно з офіційним рейтингом за літніх олімпійських видів спорту 2015 року, Одеська область посідає 6-те місце в своїй групі. "Нижче тільки зруйновані війною Донецька і Луганська області. Випереджає Одеську область м. Київ, Харківська, Дніпропетровська, Київська та Львівська області", - зазначив він і розмістив в соцмережі відповідний наказ свого міністерства від 3 березня 2016 року.

Міністр заявив, що за останній рік в Одеській області було знищено 64 об'єкти спортивної інфраструктури. "З них: кілька стадіонів, плавальних басейнів, багато футбольних полів, тенісних кортів, спортивних майданчиків і залів. Найсмішніше, що такі результати роботи Михайла Саакашвілі, як голови ОДА, абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал Одеської області", - вважає він.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі вважає, що збірна України на Літніх Олімпійських Ігор 2016 року продемонструвала вкрай незадовільні результати, наслідком чого мала би стати відставка міністра спорту І.Жданова.

"Катастрофічно погані результати України на Олімпіаді. Нас випередили Азербайджан, Казахстан, Угорщина, Куба, Кенія, Ямайка та інші країни, набагато менші за Україну і за розміром, і за потенціалом. У Грузії, яка в десять разів менша, майже стільки ж медалей, скільки у України ", - написав він у своїй сторінці у Facebook.

"Зазвичай після такого провалу як мінімум міністр спорту повинен піти у відставку. Я підозрюю, що в умовах договорняка, за яким було утворено уряд, цього не станеться", - написав він.

Як повідомлялося, Україна посіла 31-ше місце в загальнокомандному медальному заліку на Літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. На цьогорічній Олімпіаді українські спортсмени завоювали 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Всього на Іграх Україну представляли 205 спортсменів в 27 видах спорту.

Таким чином, українці завоювали найменше золотих медалей і найменше спільну кількість всіх медалей в історії виступів країни на Літніх Олімпіадах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА