14:28 17.08.2017

Представники СММ ОБСЄ на чолі з Хугом відвідають матч у Маріуполі 27 серпня

3 хв читати
Представники СММ ОБСЄ на чолі з Хугом відвідають матч у Маріуполі 27 серпня

Представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, зокрема перший заступник голови спецмісії Александр Хуг, відвідають 27 серпня в Маріуполі матч 7-го туру Чемпіонату Української прем'єр-ліги між ФК "Маріуполь" та "Динамо" (Київ ), повідомляє в четвер прес-служба Федерації футболу України.

Президент ФФУ Андрій Павелко висловив думку, що присутність спостерігачів СММ ОБСЄ на матчі будевагомою гарантією безпечного проведення поєдинку.

"Наші міжнародні партнери вітають факт проведення поєдинку саме в Маріуполі. Це підтвердження перспектив мирного життя і приклад дієвості політики із реінтеграції тимчасово окупованих територій на Донбасі і прилеглих до них районів. Саме тому Маріуполь і перетворився на центр особливої міжнародної уваги, який останнім часом регулярно відвідують наші партнери - і члени Конгресу США, і депутати Європарламенту, і високопоставлені чиновники і політики з держав-членів ЄС і США ", - зазначив А.Павелко.

Він також упевнений, що 27 серпня, завдяки грі київської і маріупольської команд і присутності на матчі представників СММ ОБСЄ, звільнений від проросійських терористів Маріуполь буде ще й "центром по-справжньому яскравого свята для тисяч футбольних уболівальників".

Як повідомлялося, 23 липня ФК "Динамо" (Київ) на своєму сайті опублікував відповіді від правоохоронних органів України на свої звернення про те, що вони не рекомендують проводити матчі чемпіонату України в Маріуполі, зокрема, 7-го туру УПЛ між "Маріуполем" і "Динамо".

У відповіді на лист ФК "Динамо" від 29 червня в Службі безпеки України нагадали, що Маріуполь розташований поблизу лінії зіткнення з бойовиками незаконних воєнізованих формувань "ДНР" і з 11 серпня 2016 року на території Донецької області рішенням керівника Антитерористичного центру при СБУ встановлено рівень терористичної загрози "Червоний", що за необхідності передбачає посилені заходи безпеки.

У Міністерстві внутрішніх справ вказали, що проведення матчу в Маріуполі в дні святкування чергової річниці незалежності України має додаткові ризики. "Це обумовлено тим, що напередодні святкування Дня Незалежності України в районі проведення АТО відбувається значне загострення оперативної обстановки - активізація бойових дій, збільшення кількості обстрілів, зокрема із застосуванням РСЗВ, проникнення диверсійно-розвідувальних груп НЗЗФ", - йдеться у відповіді МВС від 21 липня.

У МВС вважають недоцільним проведення матчу 7-го туру УПЛ у Маріуполі і пропонують невідкладно розглянути питання про зміну місця його проведення.

Аналогічну позицію в своїй відповіді столичному клубу озвучили й в Управлінні державної охорони України. В УДО не рекомендують проводити футбольні матчі в Маріуполі і пропонують грати їх на нейтральному полі на безпечній відстані від зони АТО.

24 липня "Динамо" звернулося до президентів ФФУ та Прем'єр-ліги з проханням перенести матч "Маріуполь" - "Динамо" на нейтральне поле.

При цьому раніше, в червні президент ФФУ Андрій Павелко зазначав, що в українських клубів немає підстав для відмови приїжджати на матчі чемпіонату України в Маріуполь. Зокрема, він вказував, що місцева влада і поліція надали всі необхідні гарантії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

НОК закликає Федерацію гімнастики Німеччини не порушувати рекомендацій МОК щодо нейтралітету спортсменів із РФ і Білорусі

Рішення про участь України в Олімпіаді-2024 поки що немає - Бідний

Поліція провела обшук у штаб-квартирі "Мілану"

Україна звертається до МОК і Всесвітнього тхеквондо із закликом усунути від Олімпіади-2024 російських спортсменів, які підтримують війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА