21:50 24.12.2017

Ізраїльським шахістам відмовили у візах на чемпіонат світу

2 хв читати
Ізраїльським шахістам відмовили у візах на чемпіонат світу

Сім ізраїльських шахістів не зможуть виступити на чемпіонаті світу зі швидких шахів і бліцу. Вони не отримали візи до Саудівської Аравії, де відбудеться першість

Ізраїльські шахісти запросили візи, щоб отримати можливість виступити на чемпіонаті світу, який триватиме з 26 по 30 грудня. Про це повідомив віце-президент ФІДЕ Ізраель Гелфер.

Саудівська Аравія не визнає Ізраїль і, відповідно, у неї немає дипломатичних відносин з цією країною. Ізраїльські спортсмени повинні були приїхати в Саудівську Аравію вперше і, відповідно, вперше отримали відмову у візі.

"Ми отримали повідомлення, що візи не були видані і не будуть видані", - цитує Гелфера Telegraph. При цьому він повідомив, що турнір проте, відбудеться, як заплановано. Поки невідомо, чи буде ще хтось із шахістів не допущений до участі, проте раніше катарські гравці допустили, що їх не впустять в Саудівську Аравію.

Прес-аташе ізраїльської шахової федерації Ліор Айзенберг розповів, що було зроблено безліч спроб отримати візи, але всі вони виявилися невдалими. "Це вже виходить не чемпіонат світу, якщо шахісти з якихось країн не можуть прийняти в ньому участь. У кожного шахіста світу повинна бути можливість зіграти на чемпіонаті світу, якщо його рівень відповідає рівню турніру, і доступ повинен бути незалежним від паспортів, походження або печаток в їх паспортах", - сказав Айзенберг.

Айзенберг також підкреслив, що ФІДЕ мала гарантувати всім шахістам участь в чемпіонаті світу. За його словами, ізраїльська федерація готова звернутися до суду в тому випадку, якщо візи так і не будуть видані.

У листопаді прес-служба ФІДЕ повідомила, що зробить все можливе, щоб всі шахісти отримали візи. Рішення провести чемпіонат в Саудівській Аравії викликало критику з боку багатьох шахістів. "Той факт, що певна група людей не буде допущена до участі означає, що це буде несправжній чемпіонат світу", - заявив японський гросмейстер Хікару Накамура.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА