16:38 19.01.2018

Місць у готелях Києва на час фіналу ЛЧ-2018 залишилося небагато, але ціни не завищували

3 хв читати
Місць у готелях Києва на час фіналу ЛЧ-2018 залишилося небагато, але ціни не завищували

Вільних місць у готелях Києва на дні проведення чоловічого та жіночого фіналів Ліги чемпіонів УЄФА 24 і 26 травня 2018 року залишилося небагато, але ціни готелі не завищували, зазначають у місцевому організаційному комітеті.

"Насправді вільних місць у київських готелях залишилося зовсім не багато, а ціни на приватні апартаменти завищені в кілька разів. КМДА запропонувала туристичну компанію "Київський супутник", яка займається розміщенням гостей і учасників фінальних матчів. Цілком можливо, що найближчим часом буде створено онлайн-платформу, яка допоможе фанатам краще організувати свою подорож", - розповів офіційному сайту Федерації футболу України менеджер із розміщення гостей і учасників під час проведення фіналів ЛЧ-2018 Андрій Ставенко у п'ятницю.

При цьому він зазначив, що київські готелі не завищували ціни на проживання порівняно з будь-якими іншими масштабними заходами, чим "приємно здивували УЄФА", але проблема в тому, що готельних номерів усіх категорій залишилося тільки близько 2%.

"Кілька німецьких компаній викупили частину номерів, щоб згодом перепродати їх за більшу ціну. Вже зараз іноземні фірми пропонують пакет "проживання в готелі на одну ніч + квиток на чоловічий фінал ЛЧ + трансфер до аеропорту й назад", ставлячи стартову ціну в EUR1500", - пояснив А.Ставенко.

Він зазначив, що УЄФА не висуває вимог щодо кількості місць для проживання вболівальників на дні фіналів ЛЧ. За його словами, на сьогодні близько 40 тис. потенційних гостей Києва шукають місця для ночівлі.

А.Ставенко повідомив, що під час інспекційного візиту УЄФА на початку лютого організатори ухвалили рішення про підготовку пропозицій щодо розміщення вболівальників.

Менеджер розповів, що може бути використаний досвід Євро-2012, коли частина туристів мешкала в студентських кампусах.

Він звернув увагу, що через проблеми з розміщенням уболівальники намагатимуться приїжджати в день гри та відбувати назад відразу після неї. В такому випадку велике навантаження припаде на авіасполучення і можливість аеропортів збільшити кількість рейсів на день проведення фіналу ЛЧ-2018.

А.Ставенко також вважає, що вболівальники можуть зупинятися в містах швидкого сполучення з Києвом - Харкові, Львові та Одесі, де нижчими будуть і ціни на готельні номери.

Стосовно місць розміщення для потреб самого УЄФА, то спочатку вони просили забезпечити наявність 4 тис. номерів. Половину з цієї кількості було заброньовано для персоналу, який організовуватиме матчі, спонсорів і VIP-гостей іще під час проведення конкурсу на право проведення фіналів ЛЧ.

Навесні 2017 року УЄФА поставив завдання перед ФФУ допомогти з додатковим бронюванням іще 2,5 тис. номерів. "Кожен із партнерів УЄФА забронював 500-700 номерів. Наразі для футбольної сім'ї УЄФА потрібні 4,5 тис. номерів. Крім того, ще 700-800 перебувають у резерві", - розповів А.Ставенко.

Менеджер оргкомітету зазначив, що готелі для команд-фіналістів обирали безпосередньо фахівці УЄФА; команди, VIP-гості та представники УЄФА житимуть у п'ятизіркових готелях. "Командам пропонують розміщення в межах міста, поруч зі стадіонами - для зручності пересування. У цьому полягає головна відмінність від Євро-2012, коли збірні віддавали перевагу заміським готелям, поруч з якими були тренувальні бази", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА