16:32 24.02.2018

МОК у неділю оголосить, чи можна російським спортсменам пройти на закритті Олімпіади під своїм прапором

2 хв читати

 У неділю вранці за корейським часом буде оголошено рішення про те, чи буде відновлено Олімпійський комітет Росії в МОК і чи зможуть російські атлети пройти на закриття ОІ під національним прапором

"Виконком МОК сьогодні заслухав доповідь групи МОК з реалізації статусу нейтрального атлета команди "Олімпійські атлети з Росії" (Імплементаційна група – ІФ) та її голову Ніколя Ховертца. Обговорення продовжаться завтра, виконком МОК збереться знову в неділю вранці", – йдеться в повідомленні прес-служби МОК.

Раніше сайт Insidethegames.biz повідомив, що "виконавча рада Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) на чолі з президентом Томасом Бахом має зустрітися завтра о 8 ранку, щоб продовжити обговорення цього питання.

У суботу перед виконкомом МОК, який засідав майже чотири години замість запланованих двох, виступили віце-президент ДКР Станіслав Поздняков і фігуристка Євгенія Медведєва.

Імплементаційна група МОК має вирішити питання, чи можна російським спортсменам пройти з національним прапором на церемонії закриття Олімпійських ігор в Пхьончхані.

Голова робочої групи МОК Ніколь Ховертс в The New York Times висловив свою думку про це: "Ми не виключаємо жодних варіантів. І не дійшли остаточного рішення. Ми все ще в процесі обговорення. Намагаємося діяти в інтересах МОК і всіх людей, залучених в цю ситуацію".

Робоча група складається з трьох учасників.

Російські спортсмени виступають на зимових Іграх-2018 в Пхьончхані під нейтральним прапором. Таке рішення через допінгові скандали на початку грудня ухвалив виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК). На їх формі за рекомендацією МОК має бути напис Olympic Athlete from Russia ("Олімпійський спортсмен з Росії", логотип OAR).

Як очікується, якщо спортсмени виконуватимуть всі умови участі в Олімпіаді, які раніше випустив МОК, їм дозволять пройти на церемонії закриття з прапором Росії.

Проте раніше в допінг-пробі російського керлінгіста Олександра Крушельницького було виявлено мельдоній. Як стверджує делегація олімпійських спортсменів з Росії, виявлена концентрація свідчить про одноразовий прийом препарату, що недоцільно в спортивних цілях. О.Крушельницький також заявляє, що ніколи не вживав заборонених препаратів і підозрює, що йому могли "підсипати" мельдоній в їжу або воду.

Це порушення може вплинути на рішення імплементаційної групи. Водночас чимало представників МОК у ЗМІ говорять про те, що це "разове" порушення, і не один О.Крушельницький був дискваліфікований з цих Олімпійських ігор за вживання забороненого препарату. Тому надія на дозвіл винесення прапора на церемонії закриття для Росії залишається.

XXIII Зимові Олімпійські ігри проходять в Пхьончхані з 9 по 25 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА