11:30 26.03.2018

У київському кінноспортивному клубі "IIC" довели коней до виснаження

2 хв читати
У київському кінноспортивному клубі "IIC" довели коней до виснаження

Федерація кінного спорту Київщини та ГО "Всеукраїнська кінна асоціація" заявляють, що керівництво київського кінноспортивного клубу "IIC" (територія КСШ "Авангард") жорстоко поводиться з кіньми і довело тварин до виснаження.

"Жорстоке поводження полягає в наступному: утримання в антисанітарних умовах (бруд у денниках коней, коні стоять у сечі та калі); годування низькоякісними кормами в 3-4 рази менше за стандартну добову норму живлення коней; багато коней не виводяться на вулицю по кілька тижнів; не дотримуються ветеринарні норми (регулярного огляду, обстеження), травмовані і хворі коні не отримують належного лікування, частина коней доведена до анорексії; господар дозволяє собі тренуватися і проводити тренування на виснажених конях і виїжджати на них на змагання", - йдеться в повідомленні Всеукраїнської кінної асоціації на сторінці dtp.kiev.ua у Facebook.

За інформацією асоціації, власником кінноспортивного клубу "IIC" (м. Київ, вул. Касіяна, 1) є Олександр Ковальчук.

"Тварини перебувають на межі загибелі... Людина, яка ними володіє, не хоче утримувати їх у належних умовах або віддати в хороші руки, а дивитися за ними не здатна", - зазначають у кінній асоціації та закликають громадськість і державні структури, що здійснюють відповідний контроль, втрутитися в ситуацію.

У Федерації кінного спорту Київщини (ФКСК) підтвердили факти жорстокого поводження з кіньми.

"Ми створили комісію з розслідування обставин інциденту. Результати роботи комісії буде оприлюднено найближчим часом. На період роботи комісії федерація прийняла рішення відсторонити клуб "IIC" та його власника Ковальчука Олександра Артуровича від усіх заходів, які проводить ФКСК. Федерація вживе всіх можливих заходів щодо порятунку коней цього клубу", - йдеться на сайті федерації.

ФКСК поінформувала, що станом на 23 березня шляхом переговорів із власником коней вдалося вивезти чотирьох постраждалих тварин.

"Протягом двох днів ми активно працювали над порятунком коней стайні КСК "IIC". На місце виїхала спеціально створена комісія, ветеринарні лікарі якої зробили висновок про стан коней", - йдеться в повідомленні ФКСК на сторінці в соцмережі Facebook.

"Продовжуємо працювати над тим, щоб інші коні отримали гідне утримання", - додали у федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА