12:45 16.04.2018

Порошенко підписав закони для проведення в Україні фінальних матчів ЛЧ УЄФА і ЛЧ УЄФА серед жінок у 2017/2018 рр.

3 хв читати
Порошенко підписав закони для проведення в Україні фінальних матчів ЛЧ УЄФА і ЛЧ УЄФА серед жінок у 2017/2018 рр.

Президент України Петро Порошенко подісал два закони, які дозволять створити умови для належної організації і проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок в сезоні 2017/2018, що в свою чергу, забезпечить дотримання взятих Україною зобов'язань з підтримки цих заходів.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в понеділок, йдеться про закон №2374-VIII "Про внесення змін до розділу XX" Перехідні положення "Податкового кодексу України у зв'язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018" і закон №2375-VIII "Про внесення зміни до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України у зв'язку з організацією та проведенням фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018".

"Змінами до Податкового кодексу передбачено тимчасово, на період проведення фінальних матчів з футболу, звільнити від податку на доходи фізичних осіб і військового збору доходи, отримані представниками або посадовими особами асоціацій - членами УЄФА; членами делегацій, які беруть участь у фінальних матчах чемпіонату, в тому числі членами команд, які отримали право на участь у фінальних матчах; фізичними особами, акредитованими УЄФА, зокрема співробітниками і тимчасовими працівниками, представниками ЗМІ, партнерами УЄФА, представниками спонсорів (крім резидентів України)", - йдеться в повідомленні.

Згідно із законом звільняється від податку на прибуток підприємств прибуток, отриманий до 26 травня 2018 року включно УЄФА та/або його пов'язаними особами від передачі і/або використання комерційних прав, що стосуються фінальних матчів ЛЧ УЄФА і ЛЧ УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

Другий закон передбачає звільнення до 26 травня оподаткування ввізним митом товарів (крім підакцизних), що ввозяться на митну територію України УЄФА, уповноваженими УЄФА особами, футбольними клубами/командами, які беруть участь у фінальних матчах ЛЧ УЄФА 2018 року, необхідних для забезпечення організації та проведення зазначених заходів (продаж таких товарів на території України забороняється). Звільняються від оподаткування митними платежами товари, в тому числі наземні транспортні засоби, які тимчасово ввозяться на митну територію України зазначеними особами/організаціями для забезпечення організації та проведення відповідних заходів.

Закон також зобов'язує забезпечити пропуск через митний кордон, митний контроль та митне оформлення зазначених товарів і транспортних засобів за місцем проведення фінальних заходів Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року або митницею в пункті пропуску через державний кордон України в першочерговому порядку і без подання встановлених законодавством дозвільних документів.

Як повідомлялося, 14 квітня П.Порошенко підписав закон №2373-VIII "Про внесення зміни до розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" у зв'язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальних матчів ЛЧ УЄФА і ЛЧ УЄФА серед жінок сезону 2017/2018". 16 квітня П.Порошенко підписав закон №2373-VIII "Про внесення зміни до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування "у зв'язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальних матчів ЛЧ УЄФА і ЛЧУЕФА серед жінок сезону 2017/2018".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА