17:14 03.05.2018

Порошенко: 26 травня Київ стане футбольною столицею Європи

2 хв читати
Порошенко: 26 травня Київ стане футбольною столицею Європи

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Київ зможе організувати футбольне свято в дні проведення фіналів жіночої та чоловічої Ліги чемпіонів 24 і 26 травня, а команди-фіналісти порадують уболівальників у всьому світі яскравою грою.

"Україна надзвичайно серйозно поставилася до організації цього футбольного дива, організаційний комітет очолив голова моєї адміністрації Ігор Райнін. Були задіяні всі необхідні можливості президентської адміністрації, уряду, міської влади, активно попрацювала Федерація футболу. Головне, що задоволення отримають справжні любителі футболу, справжні фанати, які перетворять Київ 26 травня і напередодні, оскільки ще буде і жіночий фінал, на справжню футбольну столицю Європи", - сказав він під час зустрічі з виконавчим директором УЄФА Events SA Мартіном Калленом у четвер.

П.Порошенко відзначив захопливі півфінальні матчі, які сам дивився з великим інтересом. "Учора до глибокої ночі дивилися драматичний матч між "Ромою" та "Ліверпулем", в якому була рекордна кількість голів, і ніхто собі не міг уявити, що команда, яка виграла з рахунком 4:2, не потрапить у фінал. Попередній матч між "Реалом" і "Баварією" також є зразком високого класу і рівня гри. "Реал" уже третій рік поспіль у фіналі, і я думаю, що це буде справжнє футбольне диво, яке ми зможемо подивитися в Києві", - сказав він.

Президент зазначив, що хоча у нього обмаль часу, щоб дивитися футбольні матчі, але півфінальний матч "Рома" - "Ліверпуль" 2 травня подивився зі своєю дружиною від початку до кінця. "І серце вболівало за суддівство, і за те, що там хтось рукою зіграв, і офсайд правильно або неправильно зафіксували. У такі дні всі, від президента до школяра, перетворюються на звичайних футбольних уболівальників", - зазначив він.

П.Порошенко також наголосив на важливості того, що Кубок Ліги чемпіонів побував у тих містах України, де особливо важливо підтримати футбольних уболівальників: у Бериславі Херсонської області, де грає сімферопольська "Таврія", Херсоні та Маріуполі, який розташований неподалік лінії зіткнення на Донбасі.

У свою чергу представник УЄФА М.Каллен зазначив, що підготовку до фіналу проведено на високому рівні. "Звісно, залишаються ще певні підготовчі моменти, які ми ще маємо завершити. І я впевнений, що це буде великий фінал", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА