17:15 04.05.2018

На фінал Ліги чемпіонів у Києві зможуть приїхати усі, окрім порушників кордону та законів України

2 хв читати
На фінал Ліги чемпіонів у Києві зможуть приїхати усі, окрім порушників кордону та законів України

Приїхати до Києва на фінал Ліги чемпіонів УЄФА, що відбудеться 26 травня, зможуть всі охочі, окрім порушників кордону та законів України, зазначають міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Під час спілкування з журналістами у п'ятницю в Києві П.Цигикал роз'яснив, що двох громадян Росії 3 травня не пропустили на територію України в аеропорту "Бориспіль", оскільки, відповідно до закону про декомунізацію, символіка країни-агресора і комуністична символіка в Україні заборонені.

"Якби вони зняли ці стрічки зі своїх валіз, то проїхали б як звичайні громадяни", - зазначив глава Держприкордонслужби.

П.Цигикал вказав, що прикордонники контролюють ситуацію, щоб на територію України не потрапляли люди, зазначені у базах Інтерполу або у відповідних українських базах як терористи або причетні до таких організацій.

Він зазначив, що напередодні 9 травня таких осіб може побільшати, але прикордонне відомство відстежує цю ситуацію. "І не лише перед 9 травня, невдовзі у нас буде проводитися чемпіонат з футболу (фінал Ліги чемпіонів УЄФА - ІФ), заплановано лише на чартерних рейсах понад 20 тис. людей. Будуть уболівальники з Іспанії і Великобританії. Ми попередньо отримаємо списки від авіаційних компаній. Ми вже знаємо, хто до нас прилетить, і вони проходитимуть за прискореним режимом", - розповів П.Цигикал.

У свою чергу глава МВС А.Аваков додав, що в Україні раді всім гостям, окрім "порушників державного кордону, які є у нас у базах даних, крім тих, хто незаконно відвідував Крим, крім тих, хто порушує закони України або приїжджає з провокаційними цілями, прапорами якихось неназваних республік".

"Немає поваги до наших законів і наших правил, - хлопці, подорожуйте іншими країнах. Це стосується всіх громадян, не лише Росії, стосується і громадян США, Великобританії, інших країн", - наголосив А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА