12:13 07.05.2018

Проблем із житлом для гостей УЄФА в Києві немає - КМДА

2 хв читати
Проблем із житлом для гостей УЄФА в Києві немає - КМДА

Повідомлення в ЗМІ про критичний брак житла для відвідувачів фіналу Ліги чемпіонів (ЛЧ) УЄФА перебільшені, заявив керівник управління туризму Київської міської держадміністрації Антон Тараненко.

"Проблема з розміщенням уболівальників неактуальна, оскільки 70% з них приїжджає на матч на один день і одразу ж увечері відлітає з Києва чартерним рейсом", - написав він на своїй сторінці в Facebook 5 травня.

А.Тараненко констатував підвищення цін на апартаменти в кілька разів, однак додав, що КМДА вже вжила заходів.

"Вчора (4 травня - ІФ) ми надіслали до ДФС Києва та інших структур листа з проханням перевірити заклади розміщення, що пропонують надвисокі ціни на житло під час проведення ЛЧ. Йдеться про сплату туристичного збору", - повідомив він.

Крім того, за словами голови управління туризму, КМДА працює над створенням кемпінгу на Трухановому острові. Кількість заявок на нічліг в цьому форматі сягає 100. Крім того, цього тижня запланована зустріч представників засобів розміщення і КМДА для обговорення ситуації.

За даними головного представника КМДА з питань УЄФА Андрія Мірошниченка, Київ виконав усі вимоги федерації з бронювання житла ще півроку тому, ціни були підвищені на 30-40%, що нижче звичайної європейської практики.

"Ні КМДА, ні ФФУ не отримували будь-яких скарг від клубів, хоча цього тижня відбулися зустрічі з представниками "Ліверпуля" і "Реала". Клуби вже підтвердили, що 20 тис. уболівальників прилетять і відлетять в один день", - повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Мірошниченка, на дати УЄФА всі готелі Києва продані за лояльними цінами.

"Відсутність вільних номерів означає одне: попит і пропозиції знайшли своє рішення", - написав він.

При цьому Мірошниченко зазначив, що в столиці сформований спеціальний резервний фонд готелів низьких категорій, який надано британським туроператорам.

А.Тараненко повідомив, що до вирішення питання розміщення туристів також приєдналися кияни, висунувши ініціативи із здачі житла за прийнятною ціною на сервісі оренди апартаментів Airbnb, а також створивши в соцмережі групу, в якій пропонується безкоштовно розмістити туристів у власній оселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА