12:16 08.05.2018

Зростання цін на київські готелі побило рекорд серед міст-учасників фіналу ЛЧ УЄФА за останні 6 років

2 хв читати
Зростання цін на київські готелі побило рекорд серед міст-учасників фіналу ЛЧ УЄФА за останні 6 років

Зростання цін на розміщення в готелях Києва на період проведення фіналу Ліги чемпіонів (ЛЧ) УЄФА 26 травня побило рекорди серед приймаючих міст за останні шість років, повідомила міжнародна консалтингова компанія CBRE Ukraine (Київ) у відповідь на запит агентства "Інтерфакс- Україна".

За даними компанії, ціни на готелі в столиці України на період проведення фіналу Ліги чемпіонів за три тижні до події зросли в 30-45 разів. Найближчим із зростання цін виявилося місто-господар минулорічного фіналу УЄФА - Кардіфф (Велика Британія) з середнім зростанням цін в 30 разів.

Для порівняння, ціни на розміщення в готелях Мілана на ЛЧ в 2016 році зросли в 12 разів, в Берліні в 2015 році - в 9 разів, в Лісабоні в 2014 році - в 13 разів. Найменш змінилися ціни в Лондоні в 2013 році, коли було помітне чотириразове зростання.

"Варто зазначити, що в міру наближення дати турніру вартість решти вільних номерів відповідно зростає, в деяких випадках досягаючи навіть вартості, в 45 разів вищої за звичайну, що відбувається на тлі дефіцитного пропозиції. Найбільш репрезентативним показником буде середня ціна на номери (ADR) в травні, яку ми отримаємо після проведеного чемпіонату", - зазначили в CBRE.

У компанії також повідомили, що близько півроку тому в київських готелях спостерігалося зростання цін в 3-5 разів на період провидіння ЛЧ, що є традиційним для приймаючих міст.

За інформацією CBRE, готелі під управлінням міжнародних операторів заздалегідь проводили переговори зі спонсорами УЄФА, на підставі яких надавали їм знижку 10-15% на домовлений пакет послуг.

"Вартості таких пакетів не будуть доступними у відкритих джерелах, тоді як саме ці сегменти становлять левову частку попиту на готелі з найкращим розташуванням", - пояснили в компанії.

За даними консалтингової компанії, готельний ринок Києва не в змозі задовольнити весь попит на захід якісним номерним фондом, незважаючи на введення в 2018 році готелів Aloft і Ibis Kyiv Railway Station.

"Очікується близько 35 тис. уболівальників команд, що змагаються. Також варто враховувати попит від таких сегментів, як корпоративні групи, спонсори заходу, групові тури, футбольні команди, а також інші незалежні внутрішні і зовнішні туристи", - йдеться в коментарі компанії.

Як раніше повідомлялося, Київська міськдержадміністрація заявила про відсутність проблеми з розміщенням гостей фіналу УЄФА, оскільки, як пояснив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" керівник управління туризму КМДА Антон Тараненко, 70% уболівальників приїжджають на матч на один день і одразу ж увечері летять з Києва чартерними рейсами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА