12:54 08.05.2018

Українці закликають до бойкоту Adidas у відповідь на випуск форми збірної СРСР

2 хв читати
Українці закликають до бойкоту Adidas у відповідь на випуск форми збірної СРСР

Українські користувачі соцмереж запустили флешмоб із закликом бойкотувати продукцію міжнародного бренда спортивного одягу Adidas у зв'язку з випуском компанією колекції форми збірної СРСР.

"Adidas воліє використовувати символи СРСР на їхньому одязі. Для мене це означає, що я не витрачу більше жодного цента на їхні речі. Компанія, яка не поважає історію і не має співчуття до людських страждань, не заслуговує мене як клієнта. Чи будь-кого ще", - написала на своїй сторінці у Facebook фахівець з комунікацій, викладач Львівської бізнес-школи Ярина Ключковська.

До флешмобу долучилася також перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Adidas вирішив підтримати режим, який убив мільйони людей і був в'язницею народів, поставивши ім'я і логотип СРСР на свою продукцію. Що далі? Лінія одягу апартеїду? Як може статися такий епічний провал у компанії, яка може дозволити собі найкращих професіоналів? Більше ніякого Adidas для мене або моєї сім'ї", - написала О.Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

Цей флешмоб також поширився в соцмережі Twitter. Користувачі публікують іронічні фото із зображенням продукції Adidas зі свастикою.

У дочірньому підприємстві "Адідас-Україна" (Київ) агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що нададуть інформацію про плани Adidas продавати в Україні продукцію із символікою СРСР лише після письмового запиту. Наразі отримати коментар компанії не вдалося.

Із сайту Adidas колекція спортивного одягу із зображенням герба СРСР і написом USSR вже зникла, відповідні пошукові запити до цього ресурсу безрезультатні.

Як повідомлялося, СБУ залучила до розслідування інформацію про можливу роботу компанії Adidas в окупованому Криму.

ДП "Адідас-Україна" зареєстровано в 1996 році, здійснює продаж товарів для спорту.

За даними Держреєстру, власником компанії є АТ "Адідас АГ" (Німеччина), директором - Ростислав Черевко.

Виручка "Адідас-Україна" за підсумками третього кварталу 2017 року становила 1 млрд 95,5 млн грн, чистий прибуток сягнув 214,4 млн грн.

У 2016 році компанія отримала 1,4 млрд грн чистого доходу і 304,6 млн грн чистого прибутку, що відповідно на 13% та 35% більше, ніж у 2015 році.

Статутний капітал ДП становить 3,4 млн грн

Раніше Український інститут національної пам'яті (УІНП) попросив ДП "Адідас-Україна" не допустити поширення на території України продукції із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму і нагадав про дію закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА