12:43 10.05.2018

Шанси українських уболівальників побачити ЧС-2018 в ефірі одного з українських телеканалів - 70%, - Аласанія

2 хв читати
Шанси українських уболівальників побачити ЧС-2018 в ефірі одного з українських телеканалів - 70%, -  Аласанія

Шанси побачити трансляцію Чемпіонату світу з футболу, що відбудеться влітку поточного року в Москві, генеральний директор Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія оцінює в 70%.

Про це він сказав в інтерв'ю профільному спортивному порталу Sport Arena.

"Які шанси українських уболівальників побачити ЧС на іншому українському каналі? Я б сказав: десь 70%. Наразі йдеться про перспективи трансляцій на одному з українських національних каналів. Але зрозуміло, що це не буде "UA: Перший". Офіційного рішення про нашу відмову транслювати ЧС-2018 наразі немає, проте вся країна розуміє: показати цей чемпіонат для громадського ТБ - смерть", - заявив З.Аласанія.

Він також повідомив, що НСТУ продовжує продаж пакета прав на трансляцію ЧС-2018 іншому каналу.

"З першого дня мого приходу сюди чотири роки тому - тоді це був ще не НСТУ, а "Перший національний", - переговори не припинялися. Це стосується показу як найближчого чемпіонату світу в Росії, так і наступного 2022 року. Переговори тривали і зараз тривають безперервно", - сказав гендиректор громадського телебачення.

За його словами, НГТУ не налаштоване "заробити" на продажу прав на трансляцію ЧС-2018, проте має намір покрити свої витрати на їх покупку.

У свою чергу, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зазначає, що, окрім трансляції ЧС-2018 на українських телеканалах, існує ще одна проблема - присутність російських телеканалів на екранах в секторі HoReCa (ресторанно-готельний бізнес).

"Дійсно, я проти трансляції російських каналів в пабах, ресторанах, кафе і готелях. Але, може," хтось "нам, нарешті, надасть повноваження регулювати ретрансляцію телебачення в об'єктах HoReCa? Або будемо і далі продовжувати це робити в рамках факультативу - без легального права здійснювати нагляд, без реального механізму застосування санкцій?", - прокоментував профільну дискусію в соцмережі Facebook член Нацради Сергій Костинський.

Як повідомлялося, в лютому 2018 НОТУ оголосила про рішення не транслювати Чемпіонат світу з футболу, що відбудеться влітку в Москві. У свою чергу, міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав українських уболівальників не їхати до РФ на цей міжнародний турнір.

Федерація футболу України 1 лютого офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитацію українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Тим часом кілька українських журналістів отримали акредитацію безпосередньо через ФІФА.

Крім того, Федерація футболу України відмовилася від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018.

Як заявив наприкінці січня міністр закордонних справ Павло Клімкін, Україна проводить переговори з федераціями футболу і фанатськими організаціями про можливість бойкоту ЧС із футболу в 2018 році в РФ або про протести в рамках заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА