13:38 04.06.2018

І.Геращенко закликає українців, які купили квитки на ЧС з футболу, десять разів подумати, чи варто їхати до РФ, де їх можуть схопити й затримати

2 хв читати
І.Геращенко закликає українців, які купили квитки на ЧС з футболу, десять разів подумати, чи варто їхати до РФ, де їх можуть схопити й затримати

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко закликає українців не їхати на чемпіонат світу з футболу до РФ.

"Дозвольте звернутися до всіх українців, до тих п'яти тисяч українців, які говорять, що нібито вони купили квитки, щоб їхати на чемпіонат світу з футболу. Шановні українці, десять разів подумайте над тим, чи варто їхати в країну-агресор, де вас можуть схопити, затримати, й потім українська влада буде часто безсила в тому, навіть, щоб направити до вас консулів. Не варто ні гривнею, ні рублем підтримувати що-небудь, що відбувається (в РФ - ІФ)", - заявила І.Геращенко на засіданні погоджувальної ради українського парламенту в понеділок у Києві.

Вона нагадала, що в усьому світі, зокрема і в Києві, відбулися акції на підтримку українського політичного в'язня Олега Сенцова, який оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх незаконно утримуваних у Росії громадян України.

У зв'язку з цим перший віце-спікер закликала колег із парламенту апелювати до міжнародних структур із тим, щоб вони посилювали тиск на президента РФ Володимира Путіна.

"Щоб до чемпіонату світу з футболу були звільнені політв'язні та заручники. Друге - це допуск Міжнародного комітету Червоного хреста й українського омбудсмена Людмили Денісової в усі в'язниці, зокрема на окупованих територіях на Донбасі та в Криму", - заявила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА