19:33 22.06.2018

Срна став гравцем "Кальярі", "Шахтар" навічно закріпив за ним номер "33"

3 хв читати
Срна став гравцем "Кальярі", "Шахтар" навічно закріпив за ним номер "33"

Багаторічний капітан "Шахтаря" Даріо Срна, термін дії контракту якого з клубом добігає кінця 30 червня 2018 року, полишив донецький клуб.

У п'ятницю також було оголошено, що хорват підписав контракт з клубом італійської Серії А "Кальярі".

"15 років я виходив на поле у футболці "Шахтаря". Я виходив перемагати, я бився за клуб, за уболівальників, за Донецьк. Це були незабутні та неймовірно щасливі роки в моєму житті. Разом з президентом клубу, із уболівальниками, з командою, з тренерами ми пройшли довгий шлях і писали історію "Шахтаря". Я пишаюся, що був капітаном великого клубу, для мене це величезна честь і відповідальність. Кожний виграний кубок, кожен трофей надавав нам впевненості і сил йти далі, перемагати. і я впевнений, наступні покоління гравців продовжать прославляти "Шахтар", принесуть йому ще багато кубків і титулів", - цитує Д.Срну офіційний сайт клубу.

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов подякував Д.Срні за роки, проведені в клубі і внесок в його розвиток та успіхи. "Ми були поруч у хвилини найбільшого тріумфу і в найважчі хвилини. Ми разом боролися і разом перемагали. І сьогодні я хочу сказати: ім'я Даріо Срни назавжди вписано в історію "Шахтаря", - наголосив він.

"Він завжди був лідером "Шахтаря", і його внесок у розвиток клубу гідний найкращих слів і найгучніших оплесків. Але життя триває, і нам потрібно рухатися вперед. На знак величезної поваги перед його заслугами, вперше в історії клубу ми прийняли рішення вивести з обігу 33-й номер. Це номер Даріо Срни, тепер - назавжди. ми обов'язково організуємо для Даріо матч, в якому він ще раз вийде на поле у футболці "Шахтаря". Ми не говоримо Даріо "прощавай", ми говоримо йому "до побачення ", - зазначив генеральний директор клубу Сергій Палкін.

Д.Срна став гравцем "Шахтаря" влітку 2003 року. За 15 років він провів у складі "помаранчево-чорних" 536 матчів і забив 49 голів. З сезону-2007/08 був капітаном команди. В активі Даріо 26 трофеїв із "Шахтарем": Кубок УЄФА, 10 чемпіонських України, 7 Кубків України і 8 суперкубків України.

Останній матч за "Шахтар" Д.Срна провів 13 вересня 2017 року проти "Наполі" в Лізі чемпіонів. 18 вересня футболіст отримав повідомлення від Національного антидопінгового центру України про те, що проба, яку він здав поза змаганнями, 22 березня 2017 року, містила заборонений препарат.

"Шахтар" і футболіст тоді прийняли взаємне рішення призупинити виступу Д.Срни за команду.

22 лютого 2018 року НАДЦ оголосив про відсторонення Д.Срни від змагань до 22 серпня 2018 року. Він може повернутися до тренувань за два місяці до закінчення терміну відсторонення, тобто з 22 червня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА