11:51 04.07.2018

Всесвітня федерація сквошу продовжить кампанію щодо внесення цього спорту до програми Олімпійських ігор – Ендрю Шеллі

3 хв читати
Всесвітня федерація сквошу продовжить кампанію щодо внесення цього спорту до програми Олімпійських ігор – Ендрю Шеллі

Всесвітня федерація сквошу продовжить кампанію щодо внесення цього спорту до програми Олімпійських ігор –директор Ендрю Шеллі в Києві.

Як заявив виконавчий директор Всесвітньої федерації сквошу (WSF) Ендрю Шеллі (Andrew Shelley) під час прес-конференції в Києві, сквош уже давно гідний стати олімпійським видом спорту, і сквош-спільнота працює над тим, щоб цей ракетковий вид спорту був представлений на літніх Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Про це він заявив під час прес-ланчу, присвяченого проведенню в Києві загальносвітової програми розвитку сквошу "Посол WSF 2018".

Крім виконавчого директора WSF, у складі делегації були присутні триразовий чемпіон світу єгиптянин Рамі Ашур (Ramy Ashour) і перша ракетка Франції, шестикратна чемпіонка Європи Каміль Серме (Camille Serme).

Рамі Ашур підтримав виконавчого директора Всесвітньої федерації сквошу, додавши: "Ми всі й особисто я багато зусиль вклали для внесення нашої заявки на Олімпіаду-2020 року, трішки не вийшло; буду дуже щасливий і гордий, коли ми досягнемо свого, адже і я до цього причетний!"

Каміль Серме також мріє про внесення сквошу до програми Олімпіади в Парижі, й навіть планує взяти в ній участь: "Якщо сквош здобуде прописку на Олімпіаді, я сподіваюся брати участь, тим паче, якщо це відбудеться на моїй батьківщині; у 2024 році мені буде лише 35 років!"

Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, який також брав участь у прес-ланчі, висловив упевненість, що сквош буде представлений на Олімпіаді. "Сквош і Олімпійські ігри ідеально підходять одне одному, це дуже динамічний вид спорту. Я думаю, сквош буде в Парижі у 2024-му", – додав І.Шевляк, відомство якого займається розвитком 47 видів спорту, які поки що не входять до програми Олімпійських ігор.

Президент Федерації сквошу України Анастасія Нетребчук заявила про збільшення кількості людей, які займаються сквошем в Україні, та звернула увагу на зростання кількості юніорів-сквошистів, що безпосередньо пов'язують із започаткованим раніше ФСУ проектом Дитячої академії сквошу.

Як наголошується в повідомленні Федерації сквошу України, метою співпраці з WSF є підвищення рівня українського сквошу до європейських і світових стандартів. "Для подальшої популяризації сквошу потрібна Олімпіада, і сквош заслуговує на це своєю тривалою історією, залученістю мільйонів, динамікою і реактивністю, чудовою телекартинкою. Ми вдячні Всесвітній федерації сквошу за внесення саме нашої країни до програми популяризації сквошу й за спільну роботу", – прокоментував координатор програми, віце-президент Федерації сквошу України Максим Уракін.

Прес-ланч відбувався в Києві в рамках програми з популяризації сквошу Всесвітньою федерацією сквошу, створеною ще в 2011 році. У 2018 року програма "Посол WSF 2018" проводилася у Вірменії та в Україні. У проекті беруть участь два провідні гравці у сквош, міжнародний тренер і рефері. Програма "Посол WSF 2018" відбулася в Києві на території клубу "Гран-Прі". В рамках проекту були представлені показові матчі, тематичні конференції, тренерські та суддівські семінари, спаринги та тренування українських чоловічої та жіночої національних збірних із топовими світовими гравцями, тренування дітей із Дитячої академії сквошу, прес-івенти.

Літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі у 2024 році.

Спонсорами та партнерами програми Всесвітньої федерації сквошу і ФСУ є: спортклуб "Гран-Прі", інформагентство "Інтерфакс-Україна", готель Park Inn, компанія MaxEvents, салон вин In vino, "Оксі Таксі", ресторан O.gorod, соки Miriada Fruits, аеропорт "Бориспіль", журнал Boryspil magazine.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА