18:14 27.09.2018

Президент WBC: Київ на кілька днів стане столицею боксу

3 хв читати
Президент WBC: Київ на кілька днів стане столицею боксу

Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман вважає, що 56-й конгрес WBC у Києві з 30 вересня по 5 жовтня стане одним із найкращих в історії організації.

"Я дуже радий бути в Києві. Я не вперше в Україні, й бачу, яким красивим і сучасним став Київ. Я дуже радий, що саме Київ став столицею боксу на час проведення конгресу. Весь світ спостерігатиме за тим, що відбуватиметься тут, і всі дуже раді сюди приїхати, тому що це дуже гарне і безпечне місто. Я вважаю, що цей конгрес стане одним із найкращих", - сказав він у четвер у Києві на спільній прес-конференції з мером, "вічним" чемпіоном світу з боксу за версією WBC Віталієм Кличком.

М.Сулейман наголосив, що Україна стала однією з топ-країн у світовому боксі. "Віталій і Володимир Клички були однією з найбільших сил у боксі в останні десятиліття. Потім Ломаченко та Усик здобули олімпійські медалі, й тепер вони чемпіони світу. В Усика взагалі нині період, про який тільки може мріяти будь-який боксер", - зазначив він.

За його словами, після очікуваного переходу О.Усика в суперважку вагу Київ заслуговує на проведення його двобою на НСК "Олімпійський". Крім того, президент WBC пообіцяв, що організація зробить усе, щоб підтримати розвиток боксу та проведення титульних боїв в Україні.

В.Кличко, у свою чергу, повідомив, що участь у конгресі підтвердили легенди світового боксу Леннокс Льюїс, Евандер Голіфілд, Ерік Моралес. Загалом до столиці України прибудуть близько 700 учасників конгресу зі 160 країн світу. Серед них - діючі чемпіони світу, легендарні боксери минулого, президенти федерацій країн-членів WBC, судді, спортивні менеджери та функціонери.

Також у Києві відбудеться "зустріч" двох легенд світового боксу - Віталія Кличка та Л.Льюїса, поєдинок яких на рингу 15 років тому залишив багато запитань про те, хто все-таки переміг.

"Це буде не просто зустріч. Я можу сказати, що ми готуємо "цікаву зустріч", такої ще не було. Нехай залишиться інтрига. Однозначно це буде цікаво всім фанатам спорту, боксу й не тільки. Ми готуємо такий маленький сюрприз, який буде всім цікавий. Леннокс Льюїс готовий, я - теж", - розповів В.Кличко.

1 жовтня відбудеться офіційне відкриття 56-го конгресу WBC на Поштовій площі, цього дня також буде проведено благодійний аукціон, кошти з якого буде спрямовано на облаштування одного зі спортивних залів Маріуполя. На аукціон, зокрема, виставлять оригінальні чемпіонські пояси легенд WBC.

2 жовтня учасники конгресу відвідають дитячий будинок в Оболонському районі Києва.

Далі 2 жовтня о 15:00 у торговельному центрі Gulliver відбудеться автограф-сесія. Участь у ній візьмуть Л.Льюїс, Е.Голіфілд, О.Усик та Віталій Кличко. Також у рамках заходу відбудуться конкурси та цікаві розіграші для фанів боксу. Вхід вільний. Того самого дня гості конгресу відвідають "Вечір боксу" в столичному Палаці спорту.

3 жовтня відбудеться шоу талантів серед боксерів. 5 жовтня всі охочі зможуть відвідати Зал слави українського боксу, який відкриють 29 вересня, і музей братів Кличків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА