20:37 28.09.2018

Берлусконі напередодні дня народження купив футбольний клуб

2 хв читати
Берлусконі напередодні дня народження купив футбольний клуб

Колишній прем'єр-міністр Італії та екс-власник футбольного клубу "Мілан" Сильвіо Берлусконі завершив придбання клубу "Монца". Про це повідомляє Corriere dello Sport з посиланням на прес-службу інвестиційного холдингу політика Fininvest.

Заснована Берлусконі компанія викупила всі 100% акцій клубу третього за силою італійського футбольного дивізіону (серія С). Раду директорів "Монци" очолив колишній президент клубу Нікола Коломбо, до нього увійшли молодший брат Сільвіо Берлусконі - Паоло, а також колишній віце-президент "Мілана" Адріано Галліані. Останнього призначили гендиректором футбольного клубу.

В яку суму екс-прем'єру обійшовся "Монца" - невідомо, але кілька днів тому італійська La Gazzetta dello Sport вказувала, що за покупку Берлусконі віддасть не менше € 2,5-3 млн.

Таким чином, колишній глава італійського уряду завершив угоду з купівлі нового футбольного клубу за день до свого дня народження: в суботу, 29 вересня, Берлусконі виповниться 82 роки.

"Монца" не перший футбольний актив Сільвіо Берлусконі. З 1986 до 2017 року він був власником "Мілана". За цей час клуб встиг вийти з серії В, вісім разів ставав чемпіоном Італії, п'ять разів вигравав Лігу чемпіонів і тричі завойовував Міжконтинентальний кубок з футболу. Минулого року Берлусконі продав 99,93% акцій "Мілана" консорціуму китайських інвесторів. Перед операцією футбольний клуб оцінювали в € 740 млн.

"Монца" був заснований в 1912 році. Клуб ніколи не виступав у серії А - вищому дивізіоні італійської футбольної ліги.

Сільвіо Берлусконі вважається одним з найбагатших людей Італії, журнал Forbes оцінює його статки у $ 6,8 млрд. Сім'я Берлусконі контролює заснований ним холдинг Fininvest - одну з найбільших компаній Італії. Крім неї, у Берлусконі є банківські і медіаактиви.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА