17:35 19.12.2018

За роки незалежності близько 140 спортсменів - членів національної збірної змінили своє "спортивне громадянство" - Жданов

2 хв читати
За роки незалежності близько 140 спортсменів - членів національної збірної змінили своє "спортивне громадянство" - Жданов

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявляє, що за всі роки незалежності України близько 140 спортсменів - членів національної збірної змінили своє "спортивне громадянство".

"Потрібно забувати ці розмови про масові переходи спортсменів. Загалом ми порахували за членами національної збірної, за всі роки незалежності близько 140 спортсменів змінили своє спортивне громадянство. Там були і відомі, і менш відомі спортсмени", - сказав І.Жданов журналістам у середу.

За його словами, останній великий сплеск спортивної міграції припав на 2014 рік.

"Він, зрозуміло, був здебільшого пов'язаний із Кримом, де наші спортсмени переходили до Росії або до частин Донецької та Луганської областей", - зазначив міністр.

І.Жданов наголосив, що після цього були лише поодинокі випадки, зокрема пов'язані з особистими сімейними обставинами спортсменів.

Також у міністерстві зазначають, що є випадки й повернення спортсменів назад в Україну.

Згідно з переліком спортсменів, котрі виїхали за кордон і змінили громадянство, який є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", з 1993-го до 2013 рік Україну залишили 113 спортсменів, з 2014-го по 2017 рік - 24 спортсмени, а у 2018 році - лише один.

Так, змінили своє громадянство 17 спортсменів із плавання, 16 - із веслування на байдарках і каное, 15 - із водного поло, по 9 - із волейболу, легкої атлетики, боротьби, кульової стрільби, 8 - із велоспорту, 6 - зі спортивної гімнастики, по 5 - із боксу, стрільби з лука, по 4 - з академічного веслування, фігурного катання на ковзанах, фехтування, по 3 - з важкої атлетики, сучасного п'ятиборства, фристайлу, 2 - із дзюдо і по 1 - з гандболу, тенісу, вітрильного спорту, біатлону, шорт-треку, художньої гімнастики.

Щодо країн, то громадянами Росії стали 48 українських спортсменів (з яких 20 - у період 2014-2017 років), Азербайджану - 25, США - 12, Білорусі, Туреччини - по 6, Німеччини, Ізраїлю - по 4, Португалії, Узбекистану - по 3, Австралії, Франції, Казахстану, Італії, Грузії, Болгарії - по 2, Словенії, Хорватії, Швеції, Іспанії, Великої Британії, Канади, Катару, Єгипту, Словаччини, Австрії, Японії, Угорщини, Аргентини, Латвії - по одному спортсмену.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА