11:50 11.11.2019

ФК "Динамо" заявляє, що виступає проти проявів расизму та закликає не поспішати з обвинуваченнями на адресу своїх уболівальників до проведення розслідування

2 хв читати

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) заявляє, що виступає проти проявів расизму та нетерпимості на стадіонах, і закликає не поспішати з обвинуваченнями на адресу своїх уболівальників за те, що сталося під час матчу 10 листопада проти "Шахтаря", до проведення розслідування.

"Численні ЗМІ поширили офіційну заяву менеджменту одного з футбольних клубів-учасників матчу, в якій, безапеляційно, обвинувачують вболівальників нашої команди, які нібито вчинили расистські та ксенофобські дії. Футбольний клуб "Динамо" своїми діями та вчинками неодноразово наголошував на відданості принципам fair play, загальнолюдським цінностям. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною. Проблема нетерпимості актуальна не тільки для окремих клубів, а й, на жаль, присутня на більшості активних фанатських секторів", - йдеться в заяві клубу.

Водночас у "Динамо" вважають поспішним твердження про заздалегідь визначену вину уболівальників, тоді як розслідування обставин цієї справи ще навіть не розпочалося.

"З'ясування факту події, визначення ролі та можливої провини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування. Ми з нетерпінням очікуємо початку слідства, готові всебічно допомагати в ньому і, у разі доведення провини, вживатимемо усіх можливих заходів для подальшої ізоляції цих осіб не тільки від футболу, а й від суспільства. Очікуємо оприлюднення фото- та відеоматеріалів, які могли б пролити світло на всі обставини інциденту", - зазначили у київському клубі.

"Динамо" також вказує на важливу роль, яку має відігравати Українська асоціація футболу, "боротьба якої з футбольним хуліганством зводиться до визначення розмірів грошових штрафів". "Водночас за всі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами вболівальницьких рухів", - звернули увагу в клубі.

Як повідомлялося, 10 листопада донецький "Шахтар" обіграв "Динамо" з рахунком 1:0 у чемпіонаті України та відірвався від киян на 13 очок у турнірній таблиці. На 82-й хвилині після вигуків уболівальників "Динамо", які він вважав образливими, бразильський півзахисник "Шахтаря" Тайсон показав непристойний жест трибунам. Після цього інциденту арбітр на кілька хвилин вивів команди з поля та перервав матч. Потім гра все-таки продовжилася, а Тайсона було видалено з поля.

ФК "Шахтар" після матчу засудив і закликав зупинити прояви расизму та нетерпимості на стадіонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА