15:27 15.11.2019

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію щодо можливих зловживань президента Української асоціації футболу Павелка

2 хв читати
Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію щодо можливих зловживань президента Української асоціації футболу Павелка

Верховна Рада України утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування можливих фактів зловживань з боку президента Української асоціації футболу (УАФ, раніше - Федерація футболу України), голови бюджетного комітету Верховної Ради VIII скликання Андрія Павелка.

За постанову №2423 "Про розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу, головою бюджетного комітету Верховної Ради VIII скликання Павелком при вирішенні питання фінансування та реалізації програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України в 2017-2018 роках" проголосували 260 народних депутатів.

Як повідомлялося, 14 червня 2018 року в НАБУ повідомили, що детективи розслідують можливі зловживання посадових осіб під час закупівель за рахунок державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Відомості було внесено до ЄРДР із правовою кваліфікацією ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тоді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури(САП) Назар Холодницький, який є і першим віце-президентом Федерації футболу України (ФФУ), повідомив, що розслідування НАБУ стосується президента ФФУ, народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Павелка.

Телепроект журналістських розслідувань Bihus.info повідомляв, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України прописало у вимогах для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить лише ТОВ "ФФУ Продакшн". Окрім цього, в розслідуванні повідомляється, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на EUR3-4 за кв. м вища, ніж у фірм-конкурентів, які свою продукцію постачають в Україну з-за кордону.

Крім того, наприкінці 2018 року ЗМІ повідомляли, що менш ніж за місяць "ФФУ Продакшн" виграла більшу частину із 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, що проводилися без відкритих аукціонів.

5 червня 2019 року детективи НАБУ здійснювали обшуки в будівлі УАФ. Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК, обшуки було погоджено з генеральним прокурором України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА