19:42 21.11.2019

"Динамо" оскаржить покарання через інцидент з капітаном "Шахтаря" Тайсоном

3 хв читати
"Динамо" оскаржить покарання через інцидент з капітаном "Шахтаря" Тайсоном

Київське "Динамо" має намір оскаржити покарання у вигляді одного домашнього матчу без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним терміном до кінця сезону 2019-2020) і обов'язковий грошовий внесок розміром 500 тис грн за поведінку вболівальників, яка обурила капітана донецького "Шахтаря" Тайсона під час матчу 14-го туру УПЛ.

"Рішення про покарання у вигляді проведення домашнього матчу без глядачів за можливі порушення, які могли мати місце під час виїзної гри - є безпрецедентним, оскільки практика вітчизняних і європейських дисциплінарних органів свідчить про застосування подібних санкцій виключно щодо наступних виїзних матчів", - йдеться в заяві ФК "Динамо" на сторінці в Фейсбуці.

У футбольному клубі зазначають, що вказане рішення є яскравим прикладом вибіркового футбольного правосуддя, оскільки воно було прийнято всупереч принципам повноти, об'єктивності і всебічності розгляду справ та в порушення усталеної дисциплінарної практики органів УАФ і УЄФА.

"Безсумнівно, таке неправомірне рішення буде оскаржене нашим клубом в певні регламентні терміни. Це буде зроблено з єдиною метою - встановлення істини в цій непростій справі, оскільки неможливо прийняти об'єктивне рішення про винуватість чи невинуватість клубу та інших осіб без повного та всебічного розслідування обставин інциденту", - йдеться в заяві.

У "Динамо" підкреслили, що виступають проти будь-яких проявів насильства, расизму та інших проявів нетерпимості на вітчизняних стадіонах, а також підтвердили готовність співпраці з правоохоронними органами та ЗМІ.

Як повідомлялося, київське "Динамо" покаране одним домашнім матчем без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним терміном до кінця сезону 2019-2020) і зобов'язано внести обов'язковий грошовий внесок розміром 500 тис грн за поведінку вболівальників, яка обурила капітана донецького "Шахтаря" Тайсона під час матчу 14-го туру УПЛ.

При цьому згідно з прийнятим Контрольно-дисциплінарним комітетом Української асоціації футболу рішенням, сам Тайсон, вилучений з поля в тому матчі, відсторонений на одну гру за непристойний жест на адресу глядачів на трибунах, і ще на дві умовно.

10 листопада донецький "Шахтар" обіграв "Динамо" з рахунком 1: 0 в чемпіонаті України і відірвався від киян на 13 очок в турнірній таблиці. На 82-й хвилині після вигуків уболівальників "Динамо", які він вважав образливими, бразильський півзахисник "Шахтаря" Тайсон показав непристойний жест трибунам. Після цього інциденту арбітр на кілька хвилин вивів команди з поля і перервав матч. Потім гра все-таки продовжилася, а Тайсон був видалений з поля.

ФК "Шахтар" після матчу засудив і закликав зупинити прояви расизму і нетерпимості на стадіонах.

Київське "Динамо" в свою чергу заявило, що виступає проти проявів расизму і нетерпимості на стадіонах, і закликає не поспішати з обвинуваченнями на адресу своїх уболівальників за те, що сталося під час матчу 10 листопада проти "Шахтаря" до проведення розслідування.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА