13:32 04.03.2020

НОК України підтримує кандидатуру Гутцайта на посаду глави Мінспорту

2 хв читати
НОК України підтримує кандидатуру Гутцайта на посаду глави Мінспорту

Національний олімпійський комітет України підтримує ініціативу про призначення Вадима Гутцайта на посаду глави Міністерства культури, молоді та спорту України.

"Олімпійська сім'я України на чолі з президентом НОК, олімпійським чемпіоном Сергієм Бубкою повністю підтримує ініціативу про призначення Вадима Гутцайта на посаду міністра спорту України", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці НОК у Facebook у середу.

У комітеті зазначають, що Гутцайт пройшов шлях від спортсмена до управлінця, отримавши на кожному з етапів необхідний досвід і знання. "Олімпійський чемпіон із фехтування, головний тренер збірної, який привів, зокрема, нашу команду шаблісток на чолі з Ольгою Харлан до тріумфального "золота" Олімпійських ігор у Пекіні, згодом президент Федерації фехтування, віце-президент Української академії спорту... директор Державного підприємства олімпійського навчально-спортивного центру "Конча-Заспа", директор департаменту молоді та спорту Київської міської ради, член виконкому Національного олімпійського комітету України", - йдеться в повідомленні.

У НОК відзначають відданість Гутцайта справі і "особисте турботливе ставлення до атлетів", а також переконані, що він здатний ефективно і успішно управляти центральним органом виконавчої влади.

Гутцайт, 1971 р. н., фехтувальник на шаблях, учасник Олімпійських ігор 1992, 1996 і 2000 рр., олімпійський чемпіон 1992 року в командному заліку. Згодом тренер, Заслужений тренер України (2003), член виконкому НОК. У 2017 році очолив Федерацію фехтування України, а в 2018 році – департамент молоді та спорту КМДА.

На позачергових парламентських виборах 2019 року був включений до виборчого списку партії "Слуга народу" під №81, але потім відмовився від участі у виборах, заявивши, що більше користі принесе у виконавчій владі, ніж у парламенті.

Як повідомлялося, народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський після засідання фракції у вівторок увечері повідомив журналістам, зокрема, що на посаду міністра молоді та спорту запропоновано кандидатуру Гутцайта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА