14:56 11.03.2020

“Парад надій XXXI” оголосив переможців у спортивних танцях в Україні

3 хв читати

7-8 березня у Києві відбувся Міжнародний фестиваль зі спортивних танців Парад надій-2020. На найстарший танцювальний турнір України, що вже 31 рік організовується у столиці, приїхали більше тисячі спортсменів різних вікових категорій від 8 років до «сеньорів», професіонали та початківці зі 152 спортивних клуби України, Польщі, Грузії, Молдови тощо. Їх танцювальні успіхи засвідчили 69 суддів з України, Італії, Німеччини, Англії, Кіпра, Польщі, Грузії.

Зі слів співорганізаторки «Параду надій» Олени Федорчук-Лемішко блискуче виступили спортсмени в групі «професіонали» - харків’яни Євген Борушко та Софія Зіль, які взяли перші місця в латині серед дорослих. Традиційною окрасою Параду стала пара діючих чемпіонів світу зі стандарту- кияни Дмитро Родін та Єлизавета Перепелиця (1 місце серед «Дорослих» та кубок Фокстроту-2020). А серед аматорів – категорія «Дорослі Rising Stars». Олена відзначила Максима Федоренчіка та Анну Макарову із Запоріжжя (латина) та одеситів Кирила Корчмар та Ганну Янкул (стандарт). Їх майстерність відзначили не лише рефері Європи та України, а й партнер точного часу – торгівельна мережа годинників «Секунда».

Цікавим було змагання за кубок «Фокстроту». 14 пар вийшли в півфінал за єдиний у світі кубок на краще виконання найскладнішого танцю в європейській програмі - фокстроту. Із 7 пар фіналістів, що отримали подяки та сюрпризи від мережі Фокстрот, лише одним дістався кубок– триразовим чемпіонам світу, киянам зі спортивного клубу «Альта» Дмитру Родіну та Єлизаветі Перепелиці. Це вже другий кубок Фокстроту, який забрала ця пара: кубок зразка 2019 року також «живе» у Дмитра та Єлизавети.

“Вітаю переможців, що вкотре підтвердили: постійність – це ознака професійності, - говорить виконавчий директор мережі Фокстрот Олексій Зозуля. - Нам важливо, що 18 років тому започатковане брендом «Фокстрот» змагання – до сьогодні у фокусі уваги спортсменів Параду надій. Традиція бути постійним у своєму лідерстві – ознака не лише нашої компанії, а й переможців цьогорічного змагання за наш кубок.”

“У 2020 році до нас приїхали дуже сильні спортсмени рівня чемпіонів світу та Європи, особливо поардував склад учасників у групах «Ювенали-2» «Юніори -2», традиційно сильними були пари у категорії «Дорослі» у стандарті (європейська програма) та латині”, - повідомила голова колегії суддів Асоціації спортивного танцю в Україні Валентина Федорчук.

А ось новація Параду надій-2020 – паралельне зіркове журі, учасники якого оцінювали художній образ, музикальність, артистичність спортсменів категорії Pro Am (професіонал та аматор). Очолила журі Ганна Різатдінова, срібна призерка телешоу «Танці з зірками» - 2019, українська художня гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року в індивідуальному багатоборстві, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи. Подарунки від зіркового журі отримали пара спортсменів Влад Урсатій (професійний спортсмен, тренер) та Альона Стець (учениця тренера), м Київ.

Організатори турніру – школа спортивного танцю «Спорт-Данс» (Школа танців Федорчук), за підтримки Групи компаній "Фокстрот" та Геннадія Виходцева ставлять за мету розвиток вітчизняної школи спортивного танцю в Україні. Також Міжнародний турнір зі спортивних танців «Парад Надій» відрізняє масовість (за роки проведення близько 35 тисяч танцювальних пар стали його учасниками), ексклюзивність (тут проводиться унікальний турнір на краще виконання танцю «фокстрот» та розігруюється єдиний у світі кубок «Фокстроту») і авторитетність у світі спорту (безапеляційна професійність суддів з Європи та світу, які оцінюють майстерність спортсменів).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА