10:45 18.11.2020

УАФ сподівається, що матч Швейцарія-Україна відбудеться в середу

4 хв читати
УАФ сподівається, що матч Швейцарія-Україна відбудеться в середу

Українська асоціація футболу (УАФ) підтверджує готовність національної збірної України до матчу Ліги націй зі Швейцарією і сподівається, що гра відбудеться в середу, 18 листопада, повідомляє прес-служба УАФ.

"Позиція Української асоціації футболу щодо скасованого матчу Ліги націй-2020/2021 Швейцарія - Україна залишається незмінною: національна збірна готова до поєдинку в тому складі, який зараз перебуває у Швейцарії, і ми докладаємо всіх необхідних зусиль для того, щоб гра відбулася 18 листопада", - йдеться в повідомленні на сайті УАФ.

Так, відповідний лист УАФ надіслала до УЄФА, виклавши в ньому всі нюанси ситуації, та можливі варіанти її рішення.

"Позиція УАФ базується на чіткому переконанні в тому, що гравці й персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на COVID-19, мають право брати участь у матчі відповідно до Протоколу УЄФА про повернення до гри. У списку збірної для участі в поєдинку є більше ніж 13 гравців (зокрема мінімум один воротар)", - ідеться в повідомленні.

Тому УАФ просить УЄФА сприяти отриманню від місцевої влади у Швейцарії рішення про звільнення протестованих гравців від карантину й дозволити їм брати участь у матчі.

Крім того, УАФ заявляє, що готова зробити все можливе, щоб, згідно з положенням УЄФА, сформувати повністю новий склад команди до вечора 18 листопада, але вважає це неможливим через низку причин. Зокрема, якщо УАФ зробить виняток і дозволить футболістам молодіжної збірної U-21, які могли б скласти основу нової команди, взяти участь у більше ніж одному матчі впродовж 48 годин, УАФ організує їхні поїздки до Швейцарії та участь в грі.

"Ця команда - єдиний можливий варіант, тому що юнацькі збірні не збиралися через рішення УЄФА про перенесення всіх матчів, окрім ігор U-21. Інші гравці, яких теоретично можна було б викликати до головної команди, перебувають у різних містах або за кордоном", - пояснили в УАФ.

Також гравцям перед матчем необхідно пройти тестування в сертифікованій лабораторії УЄФА, при цьому лабораторія називає рекомендований час вильоту футболістів, до якого можна буде отримати всі результати тестів: 21:00 18 листопада. Отже, це унеможливлює участь нового складу національної збірної в матчі 18 листопада. Також не всі українські гравці мають біометричні паспорти для безвізового в'їзду до країн ЄС.

"Наведені об'єктивні причини унеможливлюють формування нового складу національної збірної та його прибуття до місця проведення матчу до вечора 18 листопада. Ці самі причини виключають провину збірної України в цій ситуації. Матч можна було б відкласти на термін, достатній для того, щоб сформувати нову збірну, як це передбачає Циркуляр №66 УЄФА, але таке рішення - виключно в компетенції УЄФА. Позиція УАФ полягає в тому, що результат цього поєдинку має визначитися саме на футбольному полі й відповідно до принципів Fair Play", - ідеться у зверненні.

В УАФ наголосили, що можливість організації матчу в рамках діючого міжнародного вікна залежить виключно від позиції УЄФА в цьому питанні. "Сподіваємося на оперативне й об'єктивне рішення УЄФА", - наголосили в асоціації.

Як повідомлялося, 17 листопада УЄФА повідомив Українській асоціації футболу, що "у зв'язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров'я кантону Люцерна перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія - Україна не може відбутися".

17 листопада стало відомо, що три гравці збірної України з футболу Руслан Маліновський, Сергій Кривцов, Жуніор Мораес і тренер із фізпідготовки Іван Баштовий здали у Швейцарії позитивні ПЛР-тести на коронавірус.

16 листопада ще три гравці збірної України з футболу захворіли на COVID-19 напередодні матчу зі Швейцарією. Тести Едуарда Соболя, Євгена Макаренка та Дмитра Різника показали позитивний результат. Футболістів ізолювали в їхніх готельних номерах, вирішується питання про їх відправлення додому.

Матч завершального шостого туру групового етапу Ліги націй Швейцарія-Україна був запланований на вівторок, 17 листопада, на 21:45 (за київським часом). У ньому мало вирішитися, яка з цих збірних залишиться в наступному сезоні в елітному дивізіоні А турніру.

За повідомленнями ЗМІ, після скасування матчу у вівторок УЄФА може ухвалити рішення про технічну поразку української команди або про визначення переможця жеребкуванням.

Джерело: https://uaf.ua/article/40751

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА