10:13 20.11.2020

Санлікаря, який скасував матч з Україною у Швейцарії, викрили у вибірковій "принциповості" - діаспора

3 хв читати
Санлікаря, який скасував матч з Україною у Швейцарії, викрили у вибірковій "принциповості" - діаспора

Діаспора українців у Швейцарії звернула увагу на вибіркову "принциповість" санітарного лікаря міста Люцерн, який заборонив українським футболістам зіграти матч Ліги Націй.

"Інформація зі швейцарських ЗМІ сколихнула всю українську громаду. Спочатку у вівторок кантональний лікар Люцерну відправив всю українську футбольну делегацію в готель Radisson Blu Luzern на карантин, після того як декілька гравців були позитивно протестовані на коронавірус. Але вже за декілька днів стало відомо, що результати тестування всієї української делегації були негативними", - йдеться у дописі на сторінці Ukrainian Society of Switzerland у Facebook.

В діаспорі зазначили, що після кількох позитивних тестів на коронавірус у складі збірної України лікар наказав помістити всю українську делегацію на карантин. Відтак матч не відбувся. "Тепер його доля повністю в руках УЄФА", - вказано в дописі.

Українська громада відзначає, що настільки принциповим Департамент охорони здоров'я та соціальної політики кантону Люцерн був не завжди. Так, 6 листопада 2020 року він дав дозвіл місцевій команді FC Luzern поїхати на поєдинок 7-го туру першості Швейцарії з FC Zürich, який відбувся наступного дня.При цьому 5 листопада, за інформацією офіційного сайту FC Luzern, позитивний тест на COVID-19 здав нападник команди Марк Марлеку. Гравець і ще четверо гравців команди, які контактували з інфікованим, були ізольовані. Решті футболістів клубу було наказано пройти додаткові тести 6 листопада, але при цьому дозволено вранці провести повноцінне тренування.

Після отримання негативних результатів тестів, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію в команді, Департамент охорони здоров'я та соціальної політики дав дозвіл її гравцям на поїздку в інше місто і участь у матчі чемпіонату Швейцарії.

6 листопада і в самому FC Zürich серед гравців було зафіксовано два випадки захворювання на коронавірус, про що повідомив офіційний сайт команди, не називаючи імен футболістів.

За інформацією прес-служби FC Zürich , хворі гравці відправилися на ізоляцію і "оскільки не було тісного контакту з іншими футболістами першої команди і були дотримані необхідні правила гігієни і захисту, після консультації з кантональною медичною службою, ніяких додаткових заходів в даний час не було потрібно".

"Ця спірна і досить заплутана ситуація, на відміну від випадку зі збірною України, не викликала заперечень у Департаменту охорони здоров'я та соціальної політики Люцерна і вирішилася швидко", - йдеться у дописі і акцентується на тому, що FC Luzern потім дякував лікарю кантону Роджеру Харсталлу за "оперативну і плідну співпрацю з даного питання".

Як відомо, 19 листопада після повернення зі Швейцарії гравці української збірної зробили повторні тести на COVID-19, всі виявилися негативними.

Матч повинен був відбутися 17 листопада в Люцерні, проте скасований через вердикт головного санітарного лікаря однойменного кантону Роджера Харсталла.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА