08:04 26.11.2020

Світові лідери і спортсмени висловлюють співчуття у зв'язку зі смертю Марадони

4 хв читати
Світові лідери і спортсмени висловлюють співчуття у зв'язку зі смертю Марадони

Бразильський футболіст Пеле, легенда французького футболу Мішель Платіні і капітан клубу "Барселона" Ліонель Мессі висловили співчуття у зв'язку з кончиною знаменитого футболіста Дієго Марадони, а клуби в усьому світі оголосили хвилину мовчання, щоб вшанувати пам'ять спортсмена.

"Одного разу ми разом вдаримо по м'ячу на небесах", - сказав Пеле журналістам.

"Зникла частина нашого минулого", - зазначив Платіні.

"Це сумний день для всіх аргентинців і для футболу. Він залишив нас, але не пішов, оскільки Дієго вічний. Зі мною залишаться всі ті чудові моменти, які я пережив із ним. Мої співчуття його родині та друзям", - написав у себе в Інстаграмі Мессі.

Один із найсильніших гравців сучасності, португалець Кріштіану Роналду також прокоментував смерть легендарного футболіста.

"Сьогодні я прощаюся з другом, а світ - з генієм усіх часів, незрівнянним чарівником. Він пішов дуже рано, але він залишив безмежну спадщину і непоправну порожнечу. Спочивай з миром, мажоре. Тебе ніколи не забудуть", - написав Роналду на своїй сторінці в Інстаграмі.

Співчуття надходять і від команд, проти яких свого часу блискуче грав Марадона. Зокрема, футбольний клуб "Інтер" у заяві зазначив, що "Марадона був не просто видатним суперником. Він просто - найвеличніший. Прощавай, Дієго".

У середу і четвер хвилиною мовчання вшанують пам'ять Марадони в Європі: під час футбольних матчів Ліги Чемпіонів і Ліги Європи.

Іспанський клуб "Барселона", за який виступав Марадона, також висловив співчуття у зв'язку зі смертю футболіста.

"Футбольний клуб "Барселона" висловлює глибокі співчуття у зв'язку з кончиною Дієго Армандо Марадони, гравця нашого клубу в 1982-1984 рр. і ікони світового футболу. Спочивай з миром, Дієго", - йдеться в повідомленні клубу, опублікованому в Twitter.

Тwitter-аккаунт "Барселони" також опублікував фотографію Марадони з підписом "Дякуємо за все, Дієго".

Новину про смерть Марадони прокоментував англійський футболіст і нападник, а також футбольний коментатор на Бі-бі-сі Гарі Лінекер, він назвав Марадону "найкращим" футболістом усіх часів.

"(З’явилися - ІФ) новини з Аргентини про те, що Дієго Армандо Марадона помер. Якоюсь мірою кращий гравець мого покоління і, мабуть, найбільший гравець усіх часів", - написав Лінекер у своєму Twitter.

"Після благословенного, але важкого життя, будемо сподіватися, що він зрештою знайде втіху в руках Господа", - додав футболіст, супроводивши твіт хештегом RipDiego (Спочивай з миром, Дієго).

Франція також не залишилася осторонь і вшанувала пам'ять Марадони.

"Жахливо чути про смерть справжнього легендарного футболіста. Але потрібно пам'ятати, що легенди безсмертні", - написав у Twitter відомий французький футболіст Франк Рібері.

Світові лідери і політики приєдналися до співчуття спортсменів. Першим прокоментував смерть Марадони президент Аргентини Альберто Фернандес.

"Ти підніс нас на вершину світу. Ти робив нас неймовірно щасливими. Пішов найбільший з усіх. Дякуємо за те, що ти був, Дієго. Нам тебе не вистачатиме все життя", - написав Фернандес у себе в Twitter.

"Співчуваю світу футболу, який втратив сьогодні одну зі своїх легенд. Нас покинув один із кращих гравців в історії, аргентинець Дієго Армандо Марадона. Своєю лівою (Марадона часто грав з лівої ноги) ти втілював мрії кількох поколінь. Навіки хлопчисько", - написав у Twitter прем'єр Іспанії Педро Санчес.

"Весь світ сумує у зв'язку зі смертю Марадони. Його талант неперевершений. Він залишив незгладимий слід в історії футболу. Прощай, чемпіон навіки", - відгукнувся в Twitter на смерть футболіста голова кабінету міністрів Італії Джузеппе Конте. Частина футбольної кар'єри Марадони пройшла саме в Італії: він грав за неаполітанську команду "Наполі".

4 листопада особистий лікар Марадони Леопольдо Луці повідомив, що Марадона успішно переніс операцію у зв'язку з утворенням субдуральної гематоми.

Про намір провести Марадоні операцію в зв'язку з тромбом, що утворився в головному мозку, повідомлялося напередодні ввечері. Зазначалося, що гематома могла бути викликана травмою голови, в результаті якої, ймовірно, і утворився згусток крові.

Раніше цієї осені повідомлялося, що легенда футболу буде проходити лікування від депресії. "Він цілий тиждень сумував, відмовлявся приймати їжу", - наводила слова представника колишнього капітана збірної Аргентини Associated Press.

Марадона вважається одним із кращих гравців в історії футболу. Він чемпіон світу 1986 року, на клубному рівні виступав, зокрема, за команди "Бока Хуніорс" (Аргентина), "Барселона" (Іспанія), "Наполі" (Італія).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА