18:19 18.01.2021

Міжнародна федерація хокею визнала неминучим перенесення ЧС із Білорусі

2 хв читати
Міжнародна федерація хокею визнала неминучим перенесення ЧС із Білорусі

Чемпіонат світу з хокею 2021 року перенесено з Білорусі, йдеться в прес-релізі Міжнародної федерації хокею (IIHF), оприлюдненому в понеділок.

"Рада IIHF сьогодні підтвердила, що рішення про перенесення чемпіонату світу з хокею 2021 року із Мінська (Білорусь) неминуче", - йдеться в повідомленні.

У федерації уточнили, що рішення було ухвалено "через питання безпеки".

У IIHF наголосили, що несуть відповідальність за всіх учасників чемпіонату і можуть відкликати ЧС із приймаючої країни, якщо гарантування безпеки викликає сумніви.

"Рада ІІХФ визначила, що наразі неможливо забезпечити добробут команд, глядачів та офіційних осіб під час проведення чемпіонату світу в Білорусі", - йдеться в прес-релізі.

У федерації також зазначили, що розглянуть статус Латвії як співорганізатора, а також оцінять можливість переходу до формату єдиного місця проведення, щоб полегшити правила безпеки через COVID-19.

Водночас раніше декілька спонсорів ЧС із хокею заявили про відмову від своїх зобов'язань у разі, якщо змагання відбуватимуться в Білорусі.

У неділю з такою заявою виступила німецька компанія Liqui Moly.

"Поточна ситуація в Білорусі, а також політика уряду, поводження з демонстрантами й очевидні порушення прав людини в Білорусі глибоко суперечать переконанням і цінностям Liqui Moly. Тому Liqui Moly відмовиться спонсорувати чемпіонат світу з хокею, якщо ІІХФ вирішить проводити його в Білорусі", - заявила компанія в своєму офіційному акаунті в Instagram.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА