14:06 21.01.2021

Олімпіада в Токіо відбудеться влітку 2021 року, запасного плану немає – голова МОК

2 хв читати
Олімпіада в Токіо відбудеться влітку 2021 року, запасного плану немає – голова МОК

Літні Олімпійські ігри в Токіо мають відбутися, як заплановано, - влітку 2021 року, заявив в інтерв'ю агентству Kyodo президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

"Наразі у нас немає будь-яких причин не вірити, що Олімпійські ігри в Токіо не стартують - 23 липня на Олімпійському стадіоні в Токіо", - сказав він.

"Ось чому "плану Б" немає і ось чому ми повністю віддані завданню зробити ці ігри безпечними й успішними", - зазначив він.

Раніше цього тижня прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга висловив рішучість провести Літні Олімпійські ігри в Токіо за планом, тим самим продемонструвавши перемогу над епідемією коронавірусу COVID-19.

Літня Олімпіада в Токіо мала відбутися з 23 липня до 8 серпня 2020 року, проте у зв'язку з пандемією коронавірусу ігри відклали на 2021 рік. Повідомлялося, що Олімпіада відбудеться з 23 липня до 8 серпня 2021 року, а Паралімпіада - з 24 серпня до 5 вересня.

Однак, за інформацією західних ЗМІ, як показують соціологічні опитування, приблизно 80% японців вважають, що Олімпіада не відбудеться або її не слід проводити.

Kyodo зазначає, що в Токіо та інших районах країни фіксують зростання захворюваності на коронавірус. Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом із початку пандемії в країні заразилися ним понад 339 тис. осіб, понад 4,6 тис. інфікованих померли. Одужали 264 тис. 987 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

НОК закликає Федерацію гімнастики Німеччини не порушувати рекомендацій МОК щодо нейтралітету спортсменів із РФ і Білорусі

Поліція провела обшук у штаб-квартирі "Мілану"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА