09:35 26.01.2021

Флорида запропонувала прийняти у себе Олімпіаду цього року замість Токіо

2 хв читати
Флорида запропонувала прийняти у себе Олімпіаду цього року замість Токіо

Голова фінансового управління американського штату Флорида Джиммі Патроніс запропонував Міжнародному олімпійському комітету (МОК) розглянути можливість перенесення літніх Олімпійських ігор з Японії до США, повідомляють американські ЗМІ.

"Я пишу вам, щоб закликати вас розглянути можливість перенесення Олімпіади 2021 року з Токіо, Японії, до США, а якщо точніше - до Флориди", - йдеться в листі Патроніса, адресованому голові МОК Томасу Баху.

За його словами, деякі повідомлення ЗМІ вказують на серйозне занепокоєння, яке висловлює "у приватному порядку" влада Японії з огляду на необхідність проведення Олімпійських ігор і триваючу пандемію.

Патроніс додав, що Флорида має необхідні можливості для проведення такого великого заходу, зокрема розвинену транспортну систему і спортивні об'єкти.

Він також наголосив, що навіть під час пандемії в штаті дозволяли проведення спортивних заходів.

Минулого тижня заступник генерального секретаря кабінету міністрів Японії Манабу Сакаї спростував повідомлення ЗМІ про те, що влада Японії ухвалила рішення щодо скасування Олімпійських ігор в Токіо і їх перенесення на 2032 рік.

У січні британська газета The Times із посиланням на високопоставленого члена правлячої коаліції Японії повідомила, що влада досягла консенсусу в тому, що перенесені з 2020 року Олімпійські ігри приречено, й тепер необхідно знайти спосіб заявити про це рішення так, щоб при цьому зберегти можливість провести Ігри в 2032 році.

Раніше президент МОК Томас Бах заявив, що літні Олімпійські ігри в Токіо мають відбутися, як заплановано, влітку 2021 року. "Наразі у нас немає будь-яких причин не вірити, що Олімпійські ігри в Токіо не стартують 23 липня на Олімпійському стадіоні в Токіо", - сказав він.

Літня Олімпіада в Токіо мала відбутися з 23 липня до 8 серпня 2020 року, проте у зв'язку з пандемією коронавірусу ігри відклали на 2021 рік. Повідомлялося, що Олімпіада пройде з 23 липня до 8 серпня 2021 року, а Паралімпіада - з 24 серпня до 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА