16:34 19.04.2021

Голова УЄФА погрожує не допускати гравців клубів Суперліги до участі в чемпіонатах світу і Європи

2 хв читати
Голова УЄФА погрожує не допускати гравців клубів Суперліги до участі в чемпіонатах світу і Європи

Футболісти команд Суперліги не зможуть виступити в складах національних команд на чемпіонатах світу і Європи, заявив голова Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін.

"Усі футболісти, які грають у цьому (Суперлізі) турнірі, не зможуть виступити зі своєю національною збірною. Всі конфедерації згодні з цим", - наводить слова Чеферіна Marca.

Як повідомлялося, 12 європейських футбольних клубів оголосили про створення Суперліги. До неї увійшли іспанські "Реал", "Атлетіко", "Барселона", італійські "Мілан", "Інтер", "Ювентус", англійські "Арсенал", "Челсі", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Тоттенгем". Увійти в Суперлігу на постійній основі запропоновано ще трьом клубам.

Загалом планується участь 20 команд, із них 15 - клуби-засновники Суперліги і ще п'ять, які пройдуть кваліфікацію відповідно до досягнень у національних чемпіонатах. Французькі ЗМІ повідомляють із посиланням на джерела, що щороку в турнірі братимуть участь щонайменше дві французькі команди.

Водночас раніше Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступила із заявою, в якій висловила намір перешкоджати створенню Суперліги.

Сезон у Суперлізі планується розпочати в серпні. Всі матчі проводитимуться в середині тижня, щоб мати можливість клубам брати участь у національних чемпіонатах, ігри в яких, як правило, відбуваються у вихідні.

Команди будуть розділені на дві групи по 10 клубів у кожній. За підсумками групового турніру, в якому кожна команда зіграє з кожною двічі, визначаться учасники плей-офф. Автоматично до чвертьфіналу потраплять по три найкращі команди кожної з груп. Команди, що зайняли четверте і п'яте місця, зіграють у додатковому плей-офф за вихід у 1/4 фіналу. Після цього відбудуться півфінали і фінал на нейтральному полі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА