20:10 20.04.2021

Прем'єр Великої Британії обіцяє зробити все, щоб перешкодити створенню футбольної Суперліги

2 хв читати
Прем'єр Великої Британії обіцяє зробити все, щоб перешкодити створенню футбольної Суперліги

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що разом із міністром спорту країни Олівером Доуденом обговорив із представниками Футбольної асоціації та англійської Прем'єр-ліги ініціативу створення європейської футбольної Суперліги.

Джонсон написав у Twitter, що вони обговорили "дії проти проекту європейської Суперліги".

"Ми готові до будь-яких дій. Ми вивчаємо всі можливості для того, щоб зупинити цей проект", - зазначив прем'єр.

Лідери Франції та Італії раніше також висловилися проти проекту.

Як повідомлялося, 12 європейських футбольних клубів оголосили про створення Суперліги. До неї увійшли іспанські "Реал", "Атлетіко", "Барселона", італійські "Мілан", "Інтер", "Ювентус", англійські "Арсенал", "Челсі", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Тоттенгем". Увійти до Суперліги на постійній основі запропоновано ще трьом клубам.

Сезон у Суперлігі планується розпочати в серпні. Всі матчі проводитимуться в середині тижня, щоб мати можливість клубам брати участь у національних чемпіонатах, ігри в яких, як правило, відбуваються в уїк-енди.

Команди будуть розділені на дві групи по 10 клубів у кожній. За підсумками групового турніру, в якому кожна команда зіграє з кожною по два рази, визначаться учасники плей-оф. Автоматично до чвертьфіналу потраплять по три найкращі команди кожної з груп. Команди, що посіли четверте і п'яте місця, зіграють у додатковому плей-оф за вихід до 1/4 фінали. Після цього відбудуться півфінали й фінал на нейтральному полі.

В УЄФА висловили готовність, якщо проект "Суперліга" буде втілено в життя, подати позови до суду на клуби, що "збунтувалися", і вимагати від них компенсацій у 50 млрд євро. Проте самі 12 клубів, за повідомленням італійських ЗМІ, вже попередили, що готові до протистояння в судах і вже вжили заходів на випадок, якщо їм доведеться подавати зустрічні позови.

У свою чергу, банк JP Morgan повідомив, що фінансує проект створення Суперліги.

Учасники Суперліги, за повідомленням деяких європейських ЗМІ, судячи з усього, не надто побоюються можливих каральних заходів з боку футбольних федерацій або УЄФА.

Європейські ЗМІ активно обговорюють, як розвиватиметься ситуація, якщо національні федерації почнуть виключати суперклуби, що "збунтувалися", з національної першості. Як зазначає італійська газета "Солі 24 - Оре", сукупна вартість гравців із 12 команд, готових брати участь у Суперлізі, - трохи менша за 9 млрд євро. Це приблизно вдвічі більше, ніж сукупна вартість усіх гравців італійської "Серії А" або іспанської "Ла Ліги".

Англійська футбольна першість за вартістю гравців порівнянна з Суперлігою, проте у разі виключення клубів з національної першості саме Англія постраждає найбільше, оскільки до Суперліги готуються приєднатися шість провідних англійських клубів, тоді як від Італії та Іспанії там буде лише по три команди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА