19:43 21.04.2021

Італійські футбольні клуби "Ювентус" та "Мілан" засумнівалися у реалізації проекту Суперліги

2 хв читати
Італійські футбольні клуби "Ювентус" та "Мілан" засумнівалися у реалізації проекту Суперліги

Італійські футбольні клуби "Ювентус" та "Мілан" вважають, що вихід більшості команд зі складу європейської Суперліги ставить під сумнів перспективи проекту.

У заяві клубу з Турину, поширеній у середу, йдеться, що йому відомо про наміри деяких клубів вийти з проекту, хоча необхідні процедури щодо угоди між клубами ще не виконані. "У цьому контексті "Ювентус", залишаючись переконаним в обґрунтованості спортивних, комерційних та юридичних передумов проекту, вважає, що на сьогодні проект має мало шансів для завершення у тому вигляді, в якому він був спочатку задуманий", - йдеться у заяві.

У клубі запевнили, що "Ювентус", "як і раніше, прихильний справі створення довгострокової цінності для клубу та всього футбольного руху".

У "Мілані" відзначили необхідність прислухатися до думки вболівальників. "Ми прийняли запрошення взяти участь у проекті Суперліги зі щирим наміром провести найкраще європейське змагання для футбольних фанатів у всьому світі та в інтересах клубу і наших власних уболівальників. Змінюватися не завжди легко, але для прогресу необхідна еволюція, а структури європейського футболу розвивалися та змінювалися протягом десятиліть", - йдеться у заяві.

"Однак уболівальники з усього світу висловили стурбованість щодо Суперліги, і "Мілан" має уважно ставитися до думки тих, хто любить цей чудовий вид спорту, - заявили у "Мілані". - Ми продовжимо наполегливо працювати, щоб забезпечити стійку модель для футболу".

Про створення Суперліги за участю топових клубів Європи стало відомо 19 квітня. Проект викликав різку критику керівництва УЄФА, ФІФА, національних федерацій. Глава УЄФА Александер Чеферін, зокрема, заявляв про заборону участі в чемпіонатах світу та Європи гравців клубів Суперліги.

Напередодні ввечері "Манчестер Сіті" першим оголосив про рішення вийти з Суперліги. Незабаром аналогічні кроки зробили інші клуби з Англії, які фігурували серед учасників проекту, - "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Арсенал", "Тоттенгем" та "Челсі".

У середу про вихід із Суперліги поінформували італійський "Інтер" та іспанська "Атлетіко". Отже, серед тих, хто після відходу інших клубів ще не висловив позицію, залишилися іспанські "Барселона" та "Реал".

Передбачалося, що в Суперлізі візьмуть участь 20 команд. Раніше було відомо про 12 клубів, які мали грати у Суперлізі на постійній основі. Організатори збиралися відправити пропозиції ще трьом командам. Решта п'ять мали потрапити до Суперліги через кваліфікацію з урахуванням результатів у національних чемпіонатах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА