09:18 27.05.2021

Японія вживає "ретельних заходів" щодо гарантування безпечного проведення Олімпіади - генсек уряду

2 хв читати
Японія вживає "ретельних заходів" щодо гарантування безпечного проведення Олімпіади - генсек уряду

Незважаючи на розширення режиму надзвичайного стану через пандемію коронавірусу в регіонах країни, уряд Японії вживає всіх заходів щодо гарантування безпеки Олімпіади, заявив журналістам генеральний секретар японського кабінету міністрів Кацунобу Като.

"Ретельні заходи для боротьби з інфекцією є найважливішою частиною гарантування безпечного заходу. Ми підтримуватимемо тісний і періодичний контакт з усіма зацікавленими сторонами і всередині країни, і за її межами, щоб пояснити, що ми робимо з цього приводу", - сказав він на прес-конференції".

У Японії, як і раніше, існують побоювання з приводу безпеки Олімпійських ігор 2020 року, перенесених на рік через пандемію коронавірусу, а опитування громадської думки показують, що більшість японців виступають проти проведення Ігор цього літа на тлі боротьби з четвертою хвилею коронавірусу і млявого введення вакцин.

Як повідомлялося, газета Asahi Shimbun - офіційний партнер Олімпійських ігор 2020 року в Токіо - закликала уряд Японії скасувати ігри з огляду на поширення в країні коронавірусної інфекції.

"Ми просимо прем'єр-міністра (Йосіхіде - ІФ) Сугу спокійно та об'єктивно оцінити ситуацію й прийняти рішення про скасування заходу цього літа", - йдеться в редакційній статті газети.

Видання посилається на ризики для громадської безпеки і навантаження на медичну систему в умовах пандемії COVID-19.

Раніше керівникам національних Олімпійського і Паралімпійського комітетів, Міжнародному олімпійському комітету та Міжнародного паралімпійського комітету, а також уряду Японії і губернатору японської столиці Юріко Коїке було подано петицію про скасування Олімпіади, яка зібрала за дев'ять днів понад 350 тис. підписів.

Ініціатор кампанії "Зупинити Олімпіаду в Токіо" Кендзі Уцуномія заявив на прес-конференції, що Олімпійські ігри, які в 2020 році вже були перенесені на рік, можуть бути проведені тільки тоді, коли Японія зможе без будь-яких застережень прийняти гостей і спортсменів.

"Ми наразі перебуваємо не в такій ситуації, тому Ігри мають бути скасовані", - сказав він.

Результати проведеного раніше виданням Yomiuri Shimbun опитування громадської думки свідчили, що майже 60% жителів Японії висловлюються за скасування або перенесення Олімпійських ігор у Токіо на тлі поширення у світі коронавірусної інфекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА