07:10 11.07.2021

Фінал Євро-2020 відбудеться в Лондоні в неділю

2 хв читати
Фінал Євро-2020 відбудеться в Лондоні в неділю

Вирішальний матч чемпіонату Європи з футболу-2020 року, в якому зустрінуться національні команди Італії та Англії, відбудеться в неділю.

Як і попередні їй півфінали, гра пройде на стадіоні "Уемблі" в Лондоні. Початок о 22:00 за київським часом. На матч призначено нідерландську бригаду арбітрів, головний - Бьорн Кейперс.

На груповому етапі Євро Італія розгромила Туреччину (3:0) і Швейцарію (3:0) і перемогла команду Уельсу (1:0). У 1/8 фіналу італійці взяли верх над Австрією (2:1), вирвавши перемогу в основний час. У чвертьфіналі вони переграли Бельгію (2:1), у півфіналі по пенальті виявилися кращими за Іспанію (основний і додатковий час - 1:1).

Збірна Англії на груповому етапі з однаковим рахунком 1:0 перемогла Хорватію і Чехію, а також зіграла внічию з Шотландією (0:0). У 1/8 фіналу англійці завдали поразки Німеччині (2:0), у чвертьфіналі - Україні (4:0), у півфіналі - Данії (2:1, вирвавши перемогу у додатковий час).

На чемпіонатах Європи Італія ставала кращою у 1968 році, але при цьому двічі програвала у фіналах. З нагород найвищого ґатунку на її рахунку чотири золота на чемпіонатах світу (1934, 1938, 1982, 2006), крім того, вона - переможець Олімпіади-1936.

Збірна Англії є чемпіоном світу-1966 і це - єдиний її тріумф на великих турнірах. У фіналі чемпіонату Європи Англія грає вперше.

Італія і Англія зустрічалися один з одним 27 разів: 10 матчів виграли італійці, вісім - англійці. Решта зустрічей завершилися внічию, зокрема останній на цей момент їх матч (1:1). Це була товариська зустріч, вона пройшла у травні 2018 року саме на "Уемблі".

Останній їх матч у рамках офіційного турніру належить до ЧС-2014 у Бразилії: Італія з рахунком 2:1 перемогла Англію на груповому етапі.

За співвідношенням голів перевага на боці збірної Англії - 33:31.

Чемпіонат Європи повинен був відбутися влітку 2020 року, проте був перенесений на наступний рік через пандемію коронавірусу. Згідно первинному плану, матчі Євро-2020 повинні були прийняти 12 міст Європи, проте Дублін і Більбао відмовилися від участі в організації матчів турніру і додаткові гри отримали Санкт-Петербург і Севілья.

Вперше в історії турніру його матчі прийме така велика кількість міст. Ця акція пов'язана з 60-річним ювілеєм першого чемпіонату Європи (у 1960 році).

Всього в турнірі взяли участь 24 збірні, розділені на шість груп по чотири команди у кожній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА