18:20 29.07.2021

На ВДНГ у Києві створять найбільший в Україні спорткластер на 22 га - заступник голови ОП

2 хв читати
На ВДНГ у Києві створять найбільший в Україні спорткластер на 22 га - заступник голови ОП

На ВДНГ у Києві в рамках президентських програм "Велике будівництво" і "Здорова Україна" буде створено спортивний кластер, територія якого сягатиме 22 га, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко у Facebook за підсумками презентації концепції проекту в четвер.

За його словами, цього року проект буде реалізовано на 11 га.

Тимошенко зазначив, що концепцію майбутнього кластера розробила компанія з трансформації міських просторів Big City Lab спільно з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом. При цьому особливий акцент під час проектування кластеру робився на створення безбар'єрного простору.

"До інфраструктури майбутнього кластера увійшли: бігові й велодоріжки із професійним покриттям, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом, облаштовані зони із тренажерами для силових і кардіотренувань, столи для настільного тенісу, басейн із трампліном, баскетбольні й футбольні майданчики, скеледром, бетонний скейт-парк та багато іншого", - зазначив він.

Першою відкритою зоною майбутнього спортивного кластера стане урбан-парк - він почне приймати відвідувачів уже цього літа.

"Простір урбан-парку буде призначений насамперед для активних занять вуличними культурами, проведення батлів і джемів, реалізації спортивних проектів та медійних заходів", - пояснив Тимошенко.

За його словами, важливою частиною стане також простір під назвою Street Culture Hub, що об'єднає спільноту вуличних культур із різних міст і відомих атлетів, артистів і різноманітні команди.

"Надалі президент ставить завдання створювати такі круті спортивні об'єкти в кожній області. Спорт і здоров'я стають новим трендом в Україні", - наголосив Тимошенко.

Раніше заступник глави Офісу президента заявляв, що в рамках програми "Здорова Україна" планується створення 873 "активних парків" і сучасних спортмайданчиків із вільним доступом для кожного в різних населених пунктах країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА