11:35 03.08.2021

МОК розслідуватиме інцидент із білоруською спортсменкою на Олімпіаді в Токіо

2 хв читати
МОК розслідуватиме інцидент із білоруською спортсменкою на Олімпіаді в Токіо

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проведе розслідування, пов'язане зі скандалом навколо білоруської спортсменки Христини Тімановської, яка відмовилася виконати вимогу тренерського штату білоруської команди на Олімпіаді в Токіо щодо повернення на батьківщину, повідомив представник МОК Марк Адамс.

"Ми вирішили розпочати офіційне розслідування. Нам потрібно встановити всі факти. Нам потрібно вислухати всіх, хто з цим пов'язаний", - сказав він журналістам.

На запитання, чи буде рішення МОК з цього питання ухвалено під час Ігор, Адамс відповів, що неможливо оцінити, скільки часу займе розслідування. "Нам потрібно докопатися до суті. Скільки часу це займе - я не знаю", - заявив він.

Адамс також повідомив, що МОК очікує роз'яснень від Національного олімпійського комітету Білорусі у вівторок.

Як повідомлялося, Тімановська раніше поширила відеозвернення до МОК: "Я звертаюся по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету, на мене тиснуть, і вони (Національний олімпійський комітет Білорусі, НОК - ІФ) намагаються вивезти мене з країни без моєї згоди, тому я прошу МОК втрутитися".

За повідомленнями ЗМІ, вона була доставлена представниками білоруської делегації до аеропорту японської столиці для відправлення на батьківщину, проте там звернулася за захистом до поліції. Пізніше Адамс повідомив, що вона провела ніч на понеділок у готелі токійського аеропорту, де перебувала "в безпеці та під захистом".

Японська преса повідомила в понеділок, що Тімановська перебуває в посольстві Польщі в Токіо. "Представник команди Білорусі увійшла в посольство Польщі в місті. Вона запросила політичний притулок", - йшлося в рухомому рядку японського телебачення, в той час як у кадрі була крупним планом показана Тімановська.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач повідомив у понеділок у Twitter, що польська влада видала Тімановській гуманітарну візу.

"Білоруська легкоатлетка Христина Тімановська вже перебуває в безпосередньому контакті з польськими дипломатами в Токіо. Вона отримала гуманітарну візу. Польща зробить все необхідне для того, щоб допомогти їй продовжити спортивну кар'єру", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА