10:06 08.08.2021

Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю завойованих медалей

2 хв читати
Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю завойованих медалей

Збірна України посіла 44-ту позицію в загальному медальному заліку Олімпійських ігор, які в неділю завершуються в Токіо.

Загалом на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: одна золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю завойованих нагород Україна посіла 16-ту позицію в світовому рейтингу, а також перевершила результат Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени завоювали 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібні та 5 бронзових нагород).

Медальний залік, на який найбільше впливають золоті медалі, виграла збірна США, яка довгий час відставала від Китаю.

На рахунку американців 39 золотих, 40 срібних і 33 бронзові медалі. Друге місце посів Китай (38-32-18). Треті - господарі Олімпіади - японці (27-14-17).

Українські олімпійці отримали нагороди у греко-римській боротьбі, синхронному плаванні, академічному веслуванні, боксі, стрибках у висоту, карате, велотреку, вільній боротьбі, плаванні.

Зокрема, борець Жан Беленюк виграв золото у греко-римській боротьбі (вага до 87 кг). У цьому ж виді спорту борець Парвіз Насібов (вага до 67 кг) завоював срібну медаль.

Срібло також отримали Українська каратистка Анжеліка Терлюга (вага до 55 кг), плавець Михайло Романчук (плавання 1500 м вільним стилем), каноїстки Людмила Лузан і Анастасія Четверикова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м), боксер Олександр Хижняк (вага до 75 кг), а також велосипедистка Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт).

Олімпійську бронзу вибороли дзюдоїстка Дар'я Білодід (до 48 кг), фехтувальник Ігор Рейзлін (фехтування, шпага), плавець Михайло Романчук (800 метрів вільним стилем), Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба, мікст), тенісистка Олена Світоліна, Алла Черкасова (жіноча боротьба, до 68 кг), Ірина Коляденко (жіноча боротьба, до 62 кг), плавчині Марта Федіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання, дует), каноїстка Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное, каное-одинак, 200 м), каратист Станіслав Горуна (до 75 кг), легкоатлетка Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), а також плавчині Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резник, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно (артистичне плавання, група).

Як уточнив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у Фейсбуці в неділю, за виграні призові місця та медалі на Олімпійських іграх, українські спортсмени цього року отримають від держави грошову винагороду: за "золото" - $125 тис., за "срібло" - $80 тис., за "бронзу" - $55 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА