19:15 08.08.2021

Олімпійські ігри в Токіо завершилися

3 хв читати
Олімпійські ігри в Токіо завершилися

У Токіо в неділю відбулась церемонія закриття Олімпійських ігор, перенесених з літа 2020 року на 2021-й через пандемію коронавірусу.

За традицією стадіоном пройшли спортсмени з прапорами своїх країн. Як і на церемонії відкриття, глядачів на стадіон не пускали, на трибунах були присутні лише представники офіційних делегацій.

"Олімпіада в Токіо стала Олімпіадою надії, солідарності й миру", - сказав на церемонії глава МОК Томас Бах.

Наприкінці виступу він оголосив Олімпійські ігри закритими і нагадав, що спортсмени всього світу з'їдуться через три роки на наступні Ігри в Париж.

У кінці церемонії на стадіоні погас Олімпійський вогонь.

Організатори Ігор у Токіо заявляли, що темою церемонії закриття стане "Worlds We Share" (з англ. "Наші спільні світи"). За їхніми словами, ця тема відображає олімпійський дух і "висловлює ідею того, що кожен із нас населяє свій власний світ".

"Ми сподіваємося, що ця церемонія зможе стати для кожного з нас моментом, щоб подумати про те, що чекає нас у майбутньому", - зазначили організатори раніше у серпні.

На церемонії закриття традиційно країна-господар Олімпіади передає олімпійський прапор тій країні, яка проводитиме наступні Ігри. Таким чином, Японія передає естафету Франції - Париж у 2024 році прийматиме ХХХIII Олімпійські ігри. Прапор Олімпіади на церемонії взяла мер Парижа Анна Ідальго.

Японські ЗМІ зазначають, що багато спортсменів вже покинули Токіо, тому кількість спортсменів, які беруть участь у церемонії закриття, набагато менша, ніж на церемонії відкриття. Відповідно до протоколу японської сторони, атлети повинні покинути Японію "протягом 48 годин після того, як завершилися їх змагання, або після того, як вони вибули (з боротьби за призове місце - ІФ)".

Олімпійські ігри в Токіо стали першими в історії, які пройшли без глядачів. Крім того, це були перші Ігри, на яких діяли максимальні заходи безпеки в сфері охорони здоров'я - заборона на вихід спортсменів із олімпійського селища, постійне тестування на коронавірус, обов'язкове носіння масок.

Україна посіла 44 місце у медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ою країною в рейтингу за загальною кількістю завойованих медалей: на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: одна золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю завойованих нагород Україна перевершила результат Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени завоювали 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібні і 5 бронзових нагород).

Медальний залік, на який найбільше впливають золоті медалі, виграла збірна США, яка тривалий час відставала від Китаю, котрий лідирував.

На рахунку американців 39 золотих, 40 срібних і 33 бронзові медалі. Друге місце зайняв Китай (38-32-18). Треті - господарі Олімпіади японці (27-14-17).

Українські олімпійці отримали нагороди в греко-римській боротьбі, синхронному плаванні, академічному веслуванні, боксі, стрибках у висоту, карате, велотреку, вільній боротьбі, плаванні.

24 серпня в Токіо стартують літні Паралімпійські ігри 2020. Вони завершаться 5 вересня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА