12:27 12.08.2021

Гутцайт про фотографії легкоатлетки Магучіх із російською спортсменкою: вона не стримала емоцій

2 хв читати
Гутцайт про фотографії легкоатлетки Магучіх із російською спортсменкою: вона не стримала емоцій

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вважає, що українська 19-річна легкоатлетка Ярослава Магучіх просто не стримала емоцій, коли фотографувалася з російською спортсменкою.

"Я бачив, як вона раділа, як вона відчувала, що всі сили віддала на цю медаль і цей виступ... Кожен спортсмен, коли перемагає, починає вітати інших, усі вітають одне одного. І вона почала вітати інших спортсменів, які були поруч, і поруч була спортсменка з ОКР із Російської Федерації. На той час вона, напевно, не стримала емоцій", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Гутцайт також закликав усіх підтримати Магучіх, "щоб не сталося так, що зараз багато чого йде на неї, а потім ми не побачили її в іншій країні".

Зокрема, міністр повідомив, що має намір опрацювати з федераціями питання, як спортсмени мають поводитися в таких ситуаціях.

Українська легкоатлетка Магучіх у стрибках у висоту здобула бронзову медаль Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Після чого вона сфотографувалася зі спортсменкою з Росії Марією Ласіцкене, котра стала золотою призеркою.

Як повідомлялося, Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю здобутих медалей: на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю отриманих нагород Україна перевершила результат Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени вибороли 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних і 5 бронзових нагород).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА