12:57 12.08.2021

Гутцайт заявив про неупередженість свого суддівства на Олімпіаді в Токіо

2 хв читати
Гутцайт заявив про неупередженість свого суддівства на Олімпіаді в Токіо

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявляє про неупередженість свого суддівства на Олімпійських іграх у Токіо.

"Я вже працюю суддею, це не робота - це моє хобі, 20 років. Це моя четверта Олімпіада, де я перебуваю як суддя", - сказав Гутцайт на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, до Токіо його запросили бути суддею від Міжнародної федерації фехтування. "Мене обрали судити за золоту нагороду, коли ще було не зрозуміло, хто фехтуватиме за перше місце. Так сталося, що дві спортсменки з ОКР (Олімпійський комітет Росії - ІФ) дійшли до фіналу", - додав він.

Міністр наголосив, що немає такої практики, щоб суддя відмовився від суддівства. "Я там представляв Міжнародну федерацію фехтування. Тому мені було байдуже, чи то ОКР, чи Франція, чи Італія. Я виходив і чесно судив", - сказав Гутцайт.

Гутцайт судив фінальний матч жіночого фехтування на Олімпіаді в Токіо. У жінок в індивідуальній шаблі за золоту медаль у фіналі боролися росіянки Софія Велика і Софія Позднякова, перемогла остання.

Гутцайт брав участь у трьох Олімпіадах - у 1992, 1996 і 2000 роках. У 1992 році, виступаючи в складі Об'єднаної команди, він здобув командне золото.

Як повідомлялося, Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю здобутих медалей: на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю отриманих нагород Україна перевершила результат Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени вибороли 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних і 5 бронзових нагород).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА