17:20 13.08.2021

УЄФА готує пакет допомоги європейським футбольним клубам на суму до $7 млрд

2 хв читати
УЄФА готує пакет допомоги європейським футбольним клубам на суму до $7 млрд

УЄФА готує пакет допомоги європейським футбольним клубам для подолання наслідків пандемії COVID-19, який передбачає створення фонду фінансування обсягом від 2 до 6 млрд євро ($2,35-7 млрд), повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Клуби, як планується, матимуть можливість залучити фінансові кошти з цього фонду за нижчими відсотковими ставками, а також реструктурувати за допомогою них уже наявні позики на довший період - від п'яти до семи років. Раніше у квітні Bloomberg також повідомляв, що УЄФА проводила попередні переговори з британською інвестиційною компанією Centricus Asset Management про надання коштів.

Створення фонду фінансування є одним із трьох елементів стратегії, яку спортивна організація розробляє для подолання наслідків COVID-19. Ця стратегія також передбачає створення фінансового резерву на випадок кризових ситуацій і впровадження нових правил у положення УЄФА щодо фінансового фейр-плей, яке призначене для боротьби з нечесною конкуренцією між клубами.

Зокрема, УЄФА планує впровадити обмеження на зарплати футболістів. Це, як вважають розробники плану, припинить практику, коли тільки клуби з багатими власниками, такі як британський "Челсі" та "Манчестер Сіті", можуть дозволити собі контракти з найбільш результативними футболістами.

Пакет допомоги УЄФА розробляється у скрутний для європейського футболу час. Під час сезону 2019-2020 років він уперше після економічної кризи 2008 року стикнувся з фінансовими проблемами - виручка скоротилася на 13% - до 25,2 млрд євро.

Ці труднощі позначилися навіть на найпрестижніших футбольних клубах. Іспанська "Барселона" цього місяця не змогла продовжити контракт із Ліонелем Мессі, найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії, через брак фінансових коштів. У результаті Мессі перейшов до французького "Парі Сен-Жермена".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА