10:01 16.08.2021

Гутцайт не бачить необхідності скорочувати кількість пріоритетних видів спорту

2 хв читати
Гутцайт не бачить необхідності скорочувати кількість пріоритетних видів спорту

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт не бачить необхідності скорочувати кількість пріоритетних видів спорту, на яких держава має сконцентрувати свої ресурси для досягнення вищих результатів.

"Так робити не можна. Є пріоритетні види спорту, які реально розвиваються, які здобувають медалі на чемпіонатах Європи та світу. Ми сподіваємося, що й на Олімпіаді вони в майбутньому виграватимуть медалі. На сьогодні ми й так концентруємо увагу саме на пріоритетних видах, а так, щоб звужувати напрями – такого не буде. Так, були види спорту, які не показали себе на Олімпіаді. Але це спорт! Ми на них сподівалися, вони до цього показували результат", - сказав Гутцайт в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс- Україна".

На думку міністра, Україна - спортивна держава, де триває активний розвиток спорту і є багата історія перемог на Олімпійських іграх.

"Тому визначати тільки три-чотири види спорту й тільки на них розраховувати та в них вкладати кошти - це не правильно", - наголосив він.

Гутцайт заявив, що за результатами Олімпіади в Токіо розроблятимуть плани, проводитимуть зустрічі з головними тренерами та федераціями.

"Дивитимемося, як вони працюватимуть далі. Моя робота полягає в тому, щоб створити гідні умови для підготовки, надати кошти нашим спортсменам. Готують спортсменів тренери, котрих рекомендують федерації. Федерації зобов'язуються підготувати спортсменів до Олімпіади. Сподіватимемося, що до наступних Ігор вони плідно попрацюють", - додав міністр.

Щодо проблеми зміни "спортивного громадянства" українськими спортсменами, то міністр заявив, що держава робить усе можливе, щоб вони залишалися у своїй країні.

"Це особисте право кожного спортсмена. Є приклади Ольги Харлан, якій пропонували мільйони доларів, а вона відмовляється і не змінює громадянство. Багато таких спортсменів. Я теж свого часу не змінив громадянство, коли було реально складне становище у спорті в Україні. На сьогодні держава все робить, щоб утримувати спортсменів. Реально підтримує, виплачує грошові винагороди, спортсмени одержують високі заробітні плати. Зараз, за результатами Олімпіади, місцеві органи будуть виділятимуть земельні ділянки, надаватимуть квартири", - наголосив Гутцайт.

Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади в Токіо і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю здобутих медалей: на рахунку 153 українських спортсменів 19 олімпійських медалей: 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових.

За загальною кількістю завойованих нагород Україна перевершила результат Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Тоді українські спортсмени завоювали 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних і 5 бронзових нагород).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА