12:08 17.09.2021

Зеленський присвоїв звання Героя України п'ятиразовому чемпіону Паралімпійських ігор у Токіо Максиму Крипаку

2 хв читати
Зеленський присвоїв звання Героя України п'ятиразовому чемпіону Паралімпійських ігор у Токіо Максиму Крипаку

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з чемпіонами та призерами ХVI літніх Паралімпійських ігор-2020 у Токіо, яка відбулася у п'ятницю в Києві, присвоїв звання Героя України п'ятиразовому чемпіону Ігор, срібному та бронзовому призеру, плавцю Максиму Крипаку.

"Ви рекордсмени. Ви супермени. У вас немає жодних вад. У вас є надздібності... Ви показали, що якщо українці розпочинають щось 24 серпня (літні Паралімпійські ігри у Токіо розпочалися 24 серпня, у День незалежності України - ІФ), то це обов'язково буде великим успіхом. Кожен із вас герой. Проте, особливо на іграх у Токіо засяяла зірка Максима Крипака, і наш український плавець завоював сім нагород", - заявив Зеленський під час виступу перед паралімпійською збірною України.

Глава держави наголосив, що плавець Крипак став найкращим спортсменом Паралімпіади у Токіо і встановив новий рекорд, який до нього тримався 11 років.

"В одному інтерв'ю Максим сказав, що його приклад для наслідування - це приклад великого спортсмена Майкла Фелпса. Ти сказав, що хочеш бути краще нього... Ти вже точно не гірше. А для нас точно краще. І нехай не образиться на нас Фелпс, але ти точно краще. Тому що, попри всю пошану до великого спортсмена, 40 млн українців не прикуті до екранів, коли пливе Фелпс. І це нормально. Він просто герой іншої країни. Він не наш герой. Ми прикуті до екранів, коли пливеш ти. Тому що ти наш герой. І від сьогодні - Герой України", - заявив Зеленський.

Пізніше на сайті президента було оприлюднено офіційний указ глави держави про присвоєння Максиму Крипаку звання Героя України.

У ньому наголошується, що звання Героя Крипаку було присвоєно за видатні спортивні досягнення на Паралімпійських іграх у місті Токіо, проявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА