13:21 16.01.2022

Асоціація тенісистів-професіоналів закликає поважати рішення австралійської влади анулювати візу Джоковича

2 хв читати
Асоціація тенісистів-професіоналів закликає поважати рішення австралійської влади анулювати візу Джоковича

Відсутність Новака Джоковича стане втратою для турніру Великого шолома Australian Open, вважає Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP).

"Сьогоднішнє рішення анулювати австралійську візу Новака Джоковича знаменує собою закінчення глибоко сумної серії подій. Зрештою, необхідно поважати рішення юридичних органів з питань громадської охорони здоров'я. Потрібно більше часу, щоб проаналізувати факти і винести уроки з цієї ситуації", - йдеться в релізі ATP.

"Незалежно від того, як було досягнуто це рішення, Новак є одним з найкращих тенісистів, і його відсутність на Відкритому чемпіонаті Австралії стане втратою. Ми знаємо, якими бурхливими були останні дні для Новака і як сильно він хотів захистити свій титул в Мельбурні. Ми бажаємо йому всього найкращого і з нетерпінням чекаємо його повернення на корт найближчим часом", - зазначають в АТР.

Асоціація знову нагадала тенісистам про необхідність вакцинації від коронавірусу.

5 січня Джокович прилетів до Мельбурна для участі в турнірі Великого шолома Australian Open, проте в аеропорту не зміг пройти паспортний контроль. Причиною стала плутанина з оформленням візи Джоковича. Раніше йому надали медичний висновок, який звільняє спортсмена від вакцинації від коронавірусу. Підставою для цього було те, що тенісист нещодавно перехворів на COVID-19. Австралійська влада ухвалила рішення анулювати візу сербові, про що його поінформувала прикордонна служба Австралії. Його відправили до імміграційного ізолятора.

Спортсмен виграв справу в суді проти скасування візи в перший раз.

У середу Джокович визнав факт наявності недостовірної інформації в документах при в'їзді до Австралії. За його словами, помилки під час заповнення документів щодо нещодавніх поїздок Джоковича припустився агент тенісиста. Зокрема, агент оформив заявку на категорію візи, яка не дає звільнення від вакцинації.

У п'ятницю, 14 січня, міністр Гоук повторно анулював візу спортсмена і заявив, що обґрунтував цей крок турботою про громадську охорону здоров'я. "Уряд (прем'єр-міністра Австралії - ІФ) Моррісона суворо прихильний захисту кордонів Австралії, зокрема і щодо коронавірусу", - зазначив він.

Раніше в неділю Федеральний суд Австралії підтримав рішення австралійського міністра, а також поклав судові витрати на сторону, яка представляла тенісиста.

У свою чергу Джокович висловив розчарування у зв'язку з рішенням суду, але погодився підкоритися йому.

Australian Open відбуватиметься з 17 по 30 січня, він проводитиметься з глядачами на трибунах. Раніше повідомлялося, що тенісистів без щеплення від коронавірусу не допустять до участі в турнірі.

Справа Джоковича викликала широкий резонанс у всьому світі, враховуючи його досягнення в тенісі й те, що він давно виступає проти примусової вакцинації від COVID-19.

Джокович є 20-кратним переможцем турнірів Великого шолома, Australian Open спортсмен виграв дев'ять разів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

НОК закликає Федерацію гімнастики Німеччини не порушувати рекомендацій МОК щодо нейтралітету спортсменів із РФ і Білорусі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА