18:51 04.04.2022

Гутцайт закликав міністрів спорту країн ЄС надати допомогу українському спортивному руху

2 хв читати
Гутцайт закликав міністрів спорту країн ЄС надати допомогу українському спортивному руху

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт закликав міністрів спорту держав-членів Європейського Союзу об'єднати зусилля у протидії російській агресії проти України та надати допомогу українському спортивному руху.

"Міністр закликав європейських колег протидіяти зухвалій військовій агресії, яка підриває міжнародний правовий порядок, зокрема вживати заходів спільно зі спортивними організаціями та фінансовими структурами країн ЄС для продовження санкційного тиску на РФ і Білорусь", - ідеться в повідомленні пресслужби Мінспорту за результатами засідання Ради Євросоюзу з питань освіти, молоді, культури та спорту.

Міністр привернув увагу колег до нищівних втрат, яких зазнав український спорт під час війни, а також до ініціатив, які можуть допомогти Україні економічно, політично, суспільно та посилити вплив на міжнародні структури у боротьбі з російською агресією.

"Велика кількість спортсменів та тренерів опинилися за кордоном і намагаються продовжити тренування. Я вдячний тим із вас, хто вже надає допомогу українським спортсменам в організації тренувальних зборів, тренерам – у працевлаштуванні за своєю спеціальністю", - зазначив український міністр.

Також Гутцайт звернувся до своїх європейських колег із проханням спільно зі спортивними федераціями в їхніх країнах сприяти українським спортивним командам, надаючи доступ до спортивних баз, забезпечуючи спортивним обладнанням та інвентарем, залучаючи команди з видів спорту до спільних тренувань та надаючи допомогу спортивних лікарів.

Він також виступив із ініціативою створення Ради ЄС з питань освіти, молоді, культури та спорту трастового фонду для підтримки відбудови української сфери фізичної культури і спорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА