08:34 21.05.2022

Фірма зі США близька до покупки футбольного клубу "Мілан"

2 хв читати
Фірма зі США близька до покупки футбольного клубу "Мілан"

Інвестиційна фірма зі США Redbird Capital Partners досягла попередньої домовленості щодо купівлі італійського футбольного клубу "Мілан", повідомляє в п'ятницю Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

Про придбання клубу можуть повідомити вже наступного тижня. За словами одного зі співрозмовників агентства, Redbird Capital Partners віддасть за Мілан близько $1,4 млрд. При цьому нинішній власник команди Elliott Management Corporation має намір зберегти міноритарний пакет акцій.

Одночасно зазначається, що не можна виключати і варіант, за якого угода в останній момент зірветься.

Представники "Мілану" та Redbird Capital Partners не стали коментувати цю інформацію.

Раніше навесні повідомлялося, що клуб може придбати бахрейнський інвестиційний фонд Investcorp. За інформацією італійських ЗМІ, Investcorp та Elliott Management Corporation узгодили ключові аспекти угоди, і лише "непередбачені проблеми" могли зірвати угоду. Тоді повідомлялося, що сума операції має становити 1,1 млрд євро.

Італійське видання "Гадзетта делло спорт" зазначає, що американська компанія запропонувала вигідніші умови покупки. Йдеться як про суму угоди, так і про те, яким чином пропонується виплачувати ці гроші. Газета відзначає, що Redbird Capital Partners, на відміну від конкурентів з Бахрейну, має серйозний досвід управління спортивними клубами. Крім того, італійські журналісти вважають важливим той факт, що нинішні власники зможуть залишити собі частину акцій: передбачається, що це дозволить продовжити розвиток клубу без перебоїв, зберегти ключові постаті у керівництві "Мілану", продовжити роботу над проєктом нового стадіону.

Elliott Management Corporation володіє "Міланом" із 2018 року. ЗМІ Італії відзначають, що при цьому власник клубу уникав надмірно витратних покупок, і, тим не менш, зумів повернутися на перші ролі в Італії: зараз "Мілан" посідає перше місце в італійській "Серії-А", з 83 очками. На другому місці – інший міланський клуб "Інтер" (81 очко). Якщо "Мілан" зможе зіграти в нічию або перемогти у матчі з "Сассуоло" цієї неділі, то вперше з 2011 року команда стане чемпіоном Італії.

Нинішні власники залучали до клубу людей, які в минулому багато зробили для "Мілану". Так, серед керівників клубу – знаменитий колишній захисник команди Паоло Мальдіні. А серед чинних гравців вирізняється 40-річний шведський нападник Златан Ібрагімович, який продовжує кар'єру. Раніше він уже грав за "Мілан" у 2010-2012 роках.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА