13:11 01.06.2022

Американський фонд RedBird Partners офіційно став власником ФК "Мілан"

2 хв читати
Американський фонд RedBird Partners офіційно став власником ФК "Мілан"

Американський фонд RedBird Capital Partners уклав угоду з Elliott Advisors UK Limited про придбання італійського футбольного клубу "Мілан", повідомляє сайт ФК.

Перехід клубу під контроль нового власника відбудеться влітку, а закриття угоди очікується не пізніше ніж у вересні 2022 року.

Зазначається, що угода, яка оцінюється в 1,2 млрд євро, дасть змогу інвестфонду Eliott зберегти міноритарну фінансову частку в клубі та місця у раді директорів, зміцнивши партнерство між сторонами.

"Пріоритетом RedBird є співпраця зі спортивною та управлінською командою клубу, яка здобула титул, щоб продовжити шлях "Мілану" назад до вершини світового футболу", - йдеться в повідомленні.

Керівник фонду RedBird Partners Джеррі Кардінале зазначив, що для його компанії "велика честь бути частиною славетної історії "Мілану".

"І ми раді відіграти свою роль у наступній главі клубу, коли він повертається на своє законне місце на самій вершині італійського, європейського футболу. Я хочу подякувати Гордону Сінгеру й усій команді Elliott за величезну роботу, яку вони виконали за останні чотири роки після повернення "Мілану" на вершину Серії А", - сказав Кардінале.

Elliott Management Corporation володів "Міланом" із 2018 року. ЗМІ Італії зазначають, що при цьому власник клубу уникав надмірно витратних покупок, і, втім, зумів повернутися на перші ролі в Італії: в сезоні-2021/22 "Мілан" виграв італійський чемпіонат, Серію А.

"Мілан" – 19-разовий чемпіон Італії, п'ятикратний володар Кубка країни, восьмиразовий – Суперкубка. Крім того, "Мілан" сім разів виграв Лігу чемпіонів (з урахуванням Кубка чемпіонів, що передував йому), двічі - Кубок володарів кубків (турнір нині не існує), п'ять разів - Суперкубок УЄФА, один раз - клубний ЧС, тричі - Міжконтинентальний кубок, що передував йому.

Останні виграні "Міланом" турніри на міжнародній арені датовані 2007 роком, коли він став переможцем ЛЧ, Суперкубку УЄФА та клубного ЧС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА